Szendrő Város honlapja

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 

"A szendrői orvosi rendelő, ügyelet és védőnői tanácsadó épületének akadálymentesítése"

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A Nemzeti Fejlesztési Terv Regionális Operatív Program keretében az "Utólagos akadálymentesítés (Egyenlő esélyű hozzáférés a közszolgáltatásokhoz)" című pályázati felhívásra 2007. szeptemberében nyújtott be pályázatot Szendrő Város Önkormányzata.

 

"A szendrői orvosi rendelő, ügyelet és védőnői tanácsadó épületének akadálymentesítése" című pályázatban az intézmény teljes körű - fizikai és infokommunikációs - akadálymentesítését tűzte ki céljául az Önkormányzat. A pályázatot az Európai Unió és a Magyar Állam 9.883.699 Ft-tal támogatta.

A közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása érdekében az önkormányzat korábban megvalósított projektjei keretében kiemelt figyelmet fordított a közintézmények akadálymentesítésére, de -források hiánya miatt- eddig kimaradt az egyik legnagyobb forgalmat lebonyolító intézmény.
Az egy épülettömbben található, 1980-as években épült orvosi rendelő, védőnői szolgálat, orvosi ügyelet (továbbiakban: orvosi rendelő), melynek szolgáltatásait a város lakosain túl közel 30 település lakói veszik igénybe.

A szendrői felnőtt háziorvosok által ellátott betegek száma 3.200 fő, míg az évi esetszám 25.000 körül alakul. A háziorvosi körzet betegeinek közel fele 60 év feletti.
A védőnői szolgálat által gondozott gyermekek száma 603 fő, melyek jelentős része hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű. A gyermekek esetében a 0-6 éves korúak között 1.235 fo, a terhes nővédelmi esetszám 765 db.
Az orvosi ügyeleti ellátást Szendrő Város Önkormányzata az Edelényi Kistérség Többcélú Társulásával kötött feladatellátási szerződés alapján 30 település közel 25 ezer lakója részére biztosítja. Az évi esetszám 5919 db.

Az önkormányzat törekszik arra, hogy az említett szolgáltatásokat minél magasabb színvonalon nyújtsa, ezért akarta akadálymentesíteni az orvosi rendelő épületét.

Közvetlenül a rendelő bejárata előtti parkolóban akadálymentes parkolóhelyet alakítottunk ki. A rendelőkbe való bejutást megfelelő méretű ajtók és az előírásoknak megfelelő rámpa kiépítésével biztosítottuk.
Az épületben akadálymentes WC és akadálymentes várótermek kerültek kialakításra.
Az infokommunikációs akadálymentesítést a látásukban, vagy hallásukban korlátozott emberek számára valósítottuk meg, biztosítva részükre az épület biztonságos és önálló használatát. Az infokommunikációs akadálymentesítés keretében az ajtótokok és kilincsek kontrasztos kiemelést kaptak. A bejáratnál és a várókban információs táblák kerültek felszerelésre.
A rendelő helyiségében mobil indukciós készüléket helyeztek üzembe.

Kedvezményezett neve és elérhetőségei:
Szendrő Város Önkormányzat
3752 Szendrő, Hősök tere 1.
www.szendro.hu

Közreműködő Szervezet neve és elérhetőségei:
VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Közhasznú Társaság Miskolci Területi Iroda
3501 Miskolc, Városház tér 13.
www.vati.hu

Hivatkozások: www.nfu.hu, www.vati.hu

 
 IMPRESSZUM
© 2001-2019
SZENDRŐI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL
Postai cím: 3752 Szendrő, Hősök tere út 1.
Telefon: 06-48-560-506
E-mail: titkarsag@szendro.hu