Szendrő Város honlapja

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

ZÖLD ÚT A MUNKA VILÁGÁBA

Szendrő Város Önkormányzata a Társadalmi Megújulás Operatív Program Innovatív, kísérleti foglalkoztatási kezdeményezések (TÁMOP-1.4.3-08/2-2F) c. pályázati felhívás keretein belül pályázatot nyújtott be "Zöld út a munka világába" címmel, mely a helyi hátrányos helyzetű munkanélkülieknek biztosít kitörési lehetőséget.
A program hosszú távú célja, hogy a térségben olyan, a földrajzi adottságokhoz és hagyományokhoz alkalmazkodó képzési programot és munkalehetőséget biztosítsunk, amely hosszú távon a tágabb közösség érdekeit is szolgálja (megtakarított önkormányzati kiadások munkahelyteremtésre fordítása). A célok elérése érdekében a projekt elején az önkormányzat által ingyenesen biztosított 10 ha területet alkalmassá tesszük az erdőtelepítésre és lebonyolítjuk a munkálatok megkezdéséhez szükséges eszközbeszerzéseket (erőgép stb.).
Az érdeklődők közül 40 fő alacsony iskolai végzettségű, hátrányos helyzetű munkanélküli bevonására kerül sor a projektben.
Közülük 20 fő részt vesz a erdei melléktermékgyűjtőés - hasznosító OKJ szakképzésben, további 20 fő pedig az erdőművelő OKJ szakképzésben. Ezzel a szakképzést elvégző munkanélküliek munkaerőpiaci helyzete javul és a képzés mellett nyújtott kiegészítő szolgáltatások segítenek a körülményekhez való alkalmazkodásban (képességfejlesztés, személyiségfejlesztés, pályaorientáció, job klub, munkaerőpiaci tréning stb.).
A képzés végén a legjobban teljesítő diákok közül 10 főnek munkalehetőséget biztosítunk a program során kialakított erdőgazdaságban. A program teljes ideje alatt minden résztvevőnek biztosítjuk azokat a plusz szolgáltatásokat, melyek segítik a képességek fejlesztését és növelik a munkaerőpiaci elhelyezkedés esélyét. A projekt kezdetétől fogva folyamatosan biztosítjuk a nyilvánosságot, mely eszköze a toborzásnak, a szemléletformálásnak, a jó példa megismertetésének valamint a lakosság tájékoztatásának.
A beruházás 103 325 764 forint összegő európai uniós támogatásból valósul meg.

Bővebb információ:
Szendrő Város Önkormányzata
Cím: 3752 Szendrő, Hősök tere 1.
Tel.: 06 48 460 026;
Fax: 06 48 560 504
E-mail: titkarsag@szendro.huIMPRESSZUM
© 2001-2019
SZENDRŐI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL
Postai cím: 3752 Szendrő, Hősök tere út 1.
Telefon: 06-48-560-506
E-mail: titkarsag@szendro.hu