Szendrő Város honlapja

Archívum 2013

Újévi köszöntő!
2013. december 30..

"Ami mögöttünk van, ha nehéz is, vége!
Tegyük most a gondot, bosszúságot félre.
Búcsúztassuk méltón az öreg Óévet,
s bizakodva várunk Új esztendő, Téged!
Hozz az embereknek boldogságot, békét!
Varázsold szemükbe az öröm tiszta fényét!
Hitük sose fogyjon, szívük ne csüggedjen!
Asztalukon étel, s ital mindíg legyen!
Pénzt adj a szegénynek, erőt csüggedőnek,
reményt nyújts, ha néha nehéz napok jönnek!
Feledjük a rosszat, őrizzük a szépet!
Kivánjunk egymásnak, boldogabb új évet!"
/Dandé Katalin/
Békés, Boldog, Szeretetben, Szerencsében bővelkedő
Új Esztendőt kívánok Szendrő Város minden lakójának !

Tomorszki István polgármester

„Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”

A Karácsonyvárás csodájában reménykedve kívánok Szendrő Város minden lakójának és a honlap olvasóinak
Szeretetteljes, Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket!

Tomorszki István
polgármester

Karácsonyi hangverseny
2013. december 31.

A szendrői Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola idei karácsonyi hangversenye 2013. december 17-én került megrendezésre az Általános Iskola aulájában. A koncertet a kiskórus nyitotta, majd szóló és kamara darabok következtek. A koncertetiskolánk fúvószenekara zárta. A kiskórust Lipcsei Zsuzsa, a zenekart Bárány Zoltán vezényelte. A hangversenyen zongorán közreműködött Kósa Noémi és Korompai Ilona.
Gratulálunk a fellépő növendékeknek és minden felkészítő tanárnak!


Meggyújtottuk az Adventi koszorú negyedik gyertyáját!
2013. december 22..

Advent utolsó vasárnapja is a csendes, meghitt ünneplés jegyében zajlott. Liptákné Spisák Beáta intézményvezető köszöntője után a Református Egyházközség karácsonyi hangulatot idéző műsor
összeállításával kedveskedett a résztvevőknek, majd Benke András református tiszteletes úr meggyújtotta az Adventi koszorún lévő negyedik gyertyát. Ajándékozásra is sor került, ugyanis a Városi Sport és Szabadidő Klub Szendrő Város Önkormányzatának támogatásával versenyt hirdetett "Kreatív Adventi Művészeti Verseny" elnevezéssel. A kategóriánkénti győzteseknek Riz Gábor a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnöke adta át az ajándékokat.
Ünnepségünk zárásaként Tomorszki István polgármester úr mondott köszöntőt, így kívánva kisvárosunk valamennyi lakójának meghitt ünnepeket.


Meggyújtottuk az Adventi koszorú harmadik gyertyáját!
2013. december 17..

Nagyon sokan gyűltünk össze Advent harmadik vasárnapján Szendrő Főterén, hogy részesei legyünk a harmadik gyertya meggyújtásának. Liptákné Spisák Beáta köszöntője után a Római Katolikus Egyház nagyon szép és bensőséges ünnepi műsorát láthattuk. Ünnepi beszédet mondott: Dragos Tamás görög katolikus lelkész úr, majd Ferencz Károly római katolikus plébános úrral közösen meggyújtották az Adventi koszorún lévő harmadik gyertyát.

Képzési felhívás
2013. december 16.

A Miskolci Egyetem és a Kassai Műszaki Egyetem 2014. februárjától, távoktatási formában, országhatáron átnyúló „Helyi és térségi gazdaságfejlesztő menedzser” felnőttképzési tanfolyamot hirdetnek
A KÉPZÉS CÉLJA:
Olyan elméleti és gyakorlati ismeretek nyújtása, melyek birtokában a hallgatók képessé válnak:
a. egyrészről a helyi foglalkoztatást, a helyi piacfejlesztést és a helyi hálózatok építését előtérbe helyező települési és kistérségi, közösségi alapú gazdaságfejlesztés
b. másrészről a térségi gazdasági klaszterek működésének
c. vagy saját vállalkozásuk indításának.
tervezésére és menedzselésére.
Speciális célunk a határ menti együttműködések elősegítése, az ehhez szükséges ismeretek átadása és a kapcsolatépítés erősítése. További részletek»


Meggyújtottuk az Adventi koszorú második gyertyáját!
2013. december 08.

Meggyújtottuk az Adventi koszorú második gyertyáját ! December 8-án ismételten színvonalas műsor keretein belül került sor az Adventi koszorú második gyertyájának meggyújtására. Liptákné Spisák Beáta intézményvezető Pilinszky János Adventi gondolataival köszöntötte a jelenlévőket, majd a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola diákjai nagyon szép Karácsonyi hangulatot idéző énekekkel, versekkel és tánccal kedveskedtek az ünnepségen résztvevőknek. Ezt követően Kalász László igazgató úr az Adventhez fűződő gondolatai után meggyújtotta a koszorún lévő második gyertyát.

Meggyújtottuk az Adventi koszorú első gyertyáját!
2013. december 04.

Csodálatos napsütéses időben került sor az Adventi koszorún lévő első gyertya meggyújtására.
A résztvevőket Liptákné Spisák Beáta intézményvezető köszöntötte, majd az ünnepi alkalomra a Hétszínvirág Óvoda kisóvodásai készültek nagyon szép és kedves műsorral.
Ünnepi beszédet mondott és az első gyertyát meggyújtotta: Rescsánszki Béláné óvodavezető


Egészségügyi Állapotfelmérés!/Plakát letölthető»
2013. november 30.

EGÉSZSÉGÜGYI ÁLLAPOTFELMÉRÉS
Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy Szendrő Város Önkormányzata a
TÁMOP 6.1.2-11/1-2012-1365 jelű, "Szendrő város önkormányzatának egészségprogramja" című pályázatának keretén belül az Ifjúsági Képzőközpontban (3752 Szendrő, Fő út 19.) 2013. november 30-án (szombat) 9.00 - 17. 00. óra között egészségügyi állapotfelmérést szervez.
A megjelenteken a következő méréseket végzik el a megbízott egészségügyi szakemberek:
- vérnyomás,
- szén-monoxid (CO),
- testsúly,
- testmagasság,
- testzsírszázalék,
- testtömegindex,
- koleszterin szint,
- vércukorszint.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Szendrő Város Önkormányzata


Háziorvosi pályázat!
2013. november 28.

114/2013./XI.27./ határozat 1. melléklete
Pályázati kiírás
A pályázatot meghirdető szerv:
• Szendrő Város Önkormányzat Képviselő-testülete, 3752 Szendrő, Hősök tere 1..
A meghirdetett munkahely címe, a munkakör, a megbízás időtartama:
•Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3752 Szendrő, Rákóczi u 17. I.sz. háziorvosi rendelő
A betöltendő munkakör: I. számú körzet háziorvosi feladatainak teljes körű ellátása,
területi ellátási kötelezettséggel.
• Határozatlan idejű vállalkozói jogviszony.
Munkaidő beosztása:
Felnőtt háziorvosi feladatok területi ellátási kötelezettséggel Hétközi és hétvégi központi háziorvosi ügyelet szolgálatban való részvétel. Rendelkezésre állás munkanapon 08:00-16:00 óráig
• rendelési idő a II. sz háziorvosi körzettel összehangolva
Pályázati képesítési és egyéb feltételek: További részletek letölthetők» 

Szendrői rézfúvósok sikerei a régióban!
2013. november 28.

2013. november 22-én Felsőtárkányban rendezték meg a XXI. Észak-Magyarországi Trombitás Találkozót, melyen a szendrői Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola képviseletében Horváth Erik vett részt, akinek előadását a zsűri külön kiemelve is méltatta. Felkészítő tanára Mátyás Róbert, zongorán közreműködött Korompai Ilona tanárnő.A Művészeti Iskola két mélyrézfúvós növendéke és felkészítő tanáruk is díjazásban részesült a 2013. november 27-én ötödik alkalommal megrendezett Roma-Zenei Fesztiválon az egri Farkas Ferenc Zeneiskolában. Dániel Márk baritonkürtös növendékünk Fitzgerald: Angol szvitjének két tételét játszotta, produkcióját a neves művészekből álló zsűri Nívódijjal jutalmazta. Dolányi Norbert harsonán Pergolesi Áriáját, valamint Paudert: Berühmte Ária c. művét adta elő nagy sikerrel, játékával Kiemelt Nívódíjat érdemelt ki.
Ezúton is gratulálunk növendékeinknek a szép eredményhez és gratulálunk továbbá felkészítő tanáruknak, Virág Csaba tanár úrnak is, aki településünkre elhozta a legjobb felkészítő tanárnak járó díjat, melyet méltán érdemelt ki kiváló munkájával!


Új központ Szendrőn!
2013. november 28.

Átadták az Ökumenikus Segélyszervezet új, szendrői szociális és fejlesztő központját, melynek egyedülálló módon része egy árvízi logisztikai központ is.
Az Ökumenikus Segélyszervezet a 2010. évi árvízi segélyezés kapcsán került kapcsolatba Szendrővel és vonzáskörzetével. A segélyszervezet a katasztrófa utáni újjáépítésen túl olyan többlépcsős felzárkózást elősegítő program megvalósításán dolgozik a térségben, mely valós esélyt jelenthet a leszakadó társadalmi rétegeknek a szegénységből való kitörésre.
E felzárkózási program részeként valósult meg a most átadott Szociális és Fejlesztő Központ.
Az intézménykomplexum főépülete az infrastrukturális fejlesztést lehetővé tevő ÉMOP-3.3.1-11-2011-0027 azonosítószámú projekt keretében újult meg, mely forrás lehetővé teszi egyúttal a település munkanélküli lakosainak munkaerő-piaci kompetencia-, és készségfejlesztését is.
Az épületben kapott helyet az Edelényi Kistérség Többcélú Társulása az Ökumenikus Segélyszervezettel konzorciumban megvalósított TÁMOP-5.2.3. A-12/1-2012-0012-0012 azonosítószámú "Komplex program megvalósítása a gyermekszegénység ellen az Edelényi Kistérségben" című projekt keretében létrehozott Biztos Kezdet Gyerekház is.

Az épületkomplexumnak egyedülálló módon része egy árvízi logisztikai központ is, melyet a Segélyszervezet a 2010-es árvízi tapasztalatok alapján, a Provident Pénzügyi Zrt. támogatásával épített fel.

A beruházásnak köszönhetően a központ egy esetleges jövőbeni árvíz/belvíz esetén alkalmas lesz a szükséges felszerelések tároló, elosztó helyszíneként működni.

Szénbányászat újraindítása!
2013. november 28.

Szénbányászat újraindítása Szendrő környékén!
A település határában lévő területen megkezdték azokat a kutató fúrásokat, amelyek megerősíthetik a szénvagyonról szóló becsléseket.
A mostani munka igazolja a meglévő kutatási és számítási eredményeket, így a későbbiekben éves szinten egy 2-3000 tonna kapacitású szénfejtést lehet nyitni. Vannak elképzelések a szén felhasználásával kapcsolatban is, elsősorban a tiszta szén technológiát alkalmazva szeretnék feldolgozni az itt kitermelt mennyiséget.
A fúrások igazolják az elvárásokat, vagyis ezen a területen egy nagyságrendileg 10 millió tonna ásványvagyon áll a rendelkezésre. "Erőmű helyett tiszta szén"
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke egyre mélyebb szinten ássa bele magát Borsod bányászati lehetőségeibe.
Riz Gábor a szendrői esetben így nyilatkozott:
"a múlt jelentheti a jövőt, amely a foglalkoztatási nehézségeken is enyhíthet szűkebb hazánkban."

Tájékoztató!
2013. november 25.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Edelényi Járási Hivatalának TÁJÉKOZTATÓJA!
Tájékoztatom a Tisztelt Lakosokat, hogy "Hivatalok Nyílt Napja" elnevezésű program megrendezésére kerül sor 2013. november 28-án (csütörtökön) 9 órai kezdettel,melyre minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk. A programok helyszíne: Művelődési Központ 3780 Edelény, Borsodi út 9. szám. A programok időtartama 9:00 – 17.00 óra.
dr. Hudák Zita s.k. hivatalvezető
További részletek»

Kormányhivatali Nyílt Nap programjai»


Felhívás
2013. november 20.

Kedves Szendrőiek!
Jönnek a hosszú téli esték -élesszük újra a régi fonókat!
Korábban már hírt adtunk arról a kezdeményezésünkről, hogy Szendrő múltját felkutatni és megőrizni (archiválni) szeretnénk. Ehhez kérjük a lakosság együttműködését abban, hogy régi családi fotókat előkeresve segítsék megőrizni az utókor számára azokat az épületeket, eseményeket amelyek már lassan feledésbe merülnek.
Havonta más-más téma köré csoportosítva idézzük fel közösen emlékeinket
a fotók vagy személyes élményeink elmesélésével, melyre ezúton szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt, beszélgetni, nosztalgiázni vágyót.

Következő témánk:
Egészségügyi életképek az elmúlt évtizedekből
Felidézzük a Mentőállomás, a Gyógyszertár, a Háziorvosi, a Fogorvosi és az Ügyeleti ellátás egykori körülményeit, emlékeit.
Ehhez várunk tehát képeket, esetleg tárgyi emlékeket és legfőképpen mesélni
vágyó embereket!!!!
Időpontja: 2013. december 9.(hétfő) 17 óra
Helye: Közösségi Ház-Szendrő, Fő út 16.

Liptákné Spisák Beáta intézményvezető


Ünnepi készülődés!
2013. november 19.

A Közművelődési Központ és Könyvtár újra megszervezi "Karácsonyváró" rendezvénysorozatát az adventi ünnepkör gyertyáinak gyújtásához kapcsolódóan.
Az első gyertya meggyújtására december 1-én (vasárnap) 11 órakor kerül sor a Főtéren, melynek alkalmából műsorral készülnek a Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda kisóvodásai.
Advent első gyertyáját meggyújtja: Rescsánszki Béláné óvodavezető
Az ünnep meghittségét emelve erre az alkalomra készül el az ünnepi díszbe öltöztetett "Mindenki Karácsonyfája."

A második gyertya meggyújtására december 8-án (vasárnap) 11 órakor kerül sor a Főtéren, melynek alkalmából műsorral készülnek az Apáczai Csere János Általános Iskola diákjai.
Advent második gyertyáját meggyújtja: Kalász László igazgató.
A harmadik gyertya meggyújtására december 15-én (vasárnap) 11 órakor kerül sor a Főtéren, melynek alkalmából műsorral készül a Római Katolikus Egyházközség. Advent harmadik gyertyáját meggyújtja: Ferencz Károly plébános Erre az alkalomra készül el az óriás Betlehem, mely az ünnepek idején lesz megtekinthető.

A negyedik gyertya meggyújtására december 22-én (vasárnap) 11 órakor kerül sor a Főtéren, melynek alkalmából műsorral készül a Református Egyházközség.
Karácsonyi ünnepi köszöntőt mond
: Tomorszki István polgármester. Advent negyedik gyertyáját meggyújtja: Benke András református tiszteletes.
Szeretettel várjuk ünnepi alkalmainkra Szendrő város minden lakóját!


Évadzáró majorette siker Sabinovban
2013. november 19.

A szlovákiai Sabinovban került megrendezésre november 16-án az idei év utolsó Nemzetközi Majorette Versenye. A korahajnali indulás ellenére a„Százszorszépek” fáradságukat leküzdveismét "hozták a formájukat", melyért elismerés illeti a csoport minden tagját !
Kerekes Katinka-Kerekes Lilla 7. hely
Botos miniformáció 4. hely
Pom-pon miniformáció 1.hely
Baton team (csoportos) 3. hely
Pom team (csoportos) 3. hely
Szép volt lányok !
Szép volt Molnár Katalin!


Magyar Mesék Kerámia Képekben
2013. november 04.

A Közművelődési Központ és Könyvtár olvasótermében Flamann Ildikó fazekas, kerámikus munkáiból nyílt kiállítás, mely ingyenesen megtekinthető november 15-ig.
Életéről és munkáiról így vall a művész:
"Alföldi, pontosabban hódmezővásárhelyi fazekasnak vallom magam. Használatos edényeimen ennek a tájegységnek a motívumait jelenítem meg közel 40 éve, egyéni stílusban. A három tájegységből a csúcsi motívumokat használom leginkább, a fehér alapon kék írókázást. Tabáni edényeimen alkalmazom az összes fazekas mázakat, mint sárga, zöld, barna, ritkán kék és bordó színeket. Sokáig csak népi kerámiákkal foglalkoztam, főként használati edényeket készítettem, sütő-főzőedényeket, bögréket, étkészleteket, tárolóedényeket, és fali tálakat. Később új technikákat is szerettem volna kipróbálni, így találtam rá, a számomra teljesen új raku technikára. Ezeken az edényeken őseink motívumait, a magyar népvándorlás kori mintákat rajzoltam meg. Később, amikor az unokáimnak meséket olvastam, s ők tágra nyílt szemekkel hallgatták, akkor született meg bennem az ötlet, hogy a meséket formáljam meg képekben. A meséket újra meg újra olvasva gyermeki kíváncsisággal kezdtem el a mesefigurákat képekben megjeleníteni. Így születtek meg a magyar népmesék, és a Grimm mesék nyomán készült színes kerámia meseképeim, melyeknek első bemutató kiállítása az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Parkban volt 2011 augusztusában, Jankovics Marcell megnyitásával, "Magyar mesék kerámia képekben" címmel..


Felhívás!
2013. október 29.

Kedves Szendrőiek!
Jönnek a hosszú téli esték - élesszük újra a régi fonókat!
Korábban már hírt adtunk arról a kezdeményezésünkről, hogy Szendrő múltját felkutatni és megőrizni (archiválni) szeretnénk. Ehhez kérjük a lakosság együttműködését abban, hogy régi családi fotókat előkeresve segítsék megőrizni az utókor számára azokat az épületeket, eseményeket amelyek már lassan feledésbe merülnek. Havonta más-más téma köré csoportosítva idézzük fel közösen emlékeinket a fotók vagy személyes élményeink elmesélésével, melyre ezúton szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt, beszélgetni, nosztalgiázni vágyót.
Első témánk: Óvodai élet Szendrőben
Időpontja: 2013. november 18.(hétfő) 17 óra
Helye: Közösségi Ház-Szendrő, Fő út 16.
Felidézzük a kastélyban töltött éveket, a „gólyás” óvoda emlékeit, a Bem úti és az iskolai falak között zajló mindennapjainkat. Ehhez várunk tehát képeket, esetleg tárgyi emlékeket és legfőképpen mesélni vágyó embereket!!!!

Liptákné Spisák Beáta intézményvezető


1956-os megemlékezés
2013. október 25.

2013. október 22-én (kedden) 15.00 órakor az 1956-os forradalom és szabadságharc 57 évfordulójának tiszteletére ünnepi megemlékezést tartottak a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola aulájában
Az emlékünnepségen részt vettek:

Riz Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés Alelnöke
Tomorszki István- Szendrő város polgármestere
Dr. Istenes Ibolya -jegyző
Kenézné Fóris Hilda -aljegyző,
Mester Árpád - nyugalmazott polgármester
Az egyházak képviselői
- Benke András református tiszteletes
- Dragos Tamás görög katolikus helyettes lelkész
Szendrő Város Önkormányzat képviselőtestületének tagjai, az intézmények vezetői és dolgozói és Szendrő város ünneplő lakossága.

Az ünnepi műsor kezdéseként a nemzeti himnusz eléneklését követően ünnepi köszöntőt mondott Riz Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke.

Az ünnepi programban közreműködött: Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola tanulói

Ünnepi műsor zárásaként a tisztelet és kegyelet jeléül koszorúk és mécsesek elhelyezésére került sor a Hősi Emlékműnél, ahol gyászindulót játszottak a koszorúzáshoz az Ujj Viktor Géza Művészeti Iskola rézfúvós növendékei és tanárai.

Koszorút helyezett el:
- a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés nevében: Riz Gábor Alelnök úr
- Szendrő Város Önkormányzatának nevében: Tomorszki István polgármester úr és Dr. Istenes Ibolya jegyző asszony
- a történelmi egyházak képviseletében: Benke András tiszteletes úr, és Dragos Tamás görög katolikus helyettes lelkész úr.


Meghívó
2013. október 18

Szendrő Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívjuk Önt és családját 2013. október 22-én (kedden) az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára rendezendő ünnepi megemlékezésünkre.

Program:
15.00 órakor megemlékező ünnepség a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola aulájában
Ünnepi beszédet mond: Riz Gábor a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés Alelnöke

Az ünnepi műsorban közreműködnek: a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola tanulói

Az ünnepség zárásaként koszorúzás a Hősi Emlékműnél


I. SZENDRŐI GAZDANAPOK-2013.10.12.
2013. október 16.

A Strandréten első alkalommal -hagyományteremtő szándékkal - került megrendezésre az I. Szendrői Gazdanapok, amely a gazdag programkínálatnak és a csodálatos napsütéses időnek köszönhetően 750-800 fő látogatót csalogatott el a rendezvényre.
A rendezvény fővédnöke volt: Riz Gábor a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés Alelnöke
A rendezvény védnöke volt: Szendrői Gazdaság Kft.
A rendezvény házigazdái voltak: Tomorszki István polgármester és Hudák József alpolgármester
A résztvevőket Tomorszki István polgármester köszöntötte, majd ezt követően a rendezvényt megnyitotta Riz Gábor a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés Alelnöke. A rendezvény főzőversennyel vette kezdetét, melyre 12 csapat nevezett. A finomabbnál finomabb étkeket 3 tagú zsűri véleményezte: Riz Gábor , Paszternák János valamint Kovács Gyuláné (Hajdú Pirike néni).
I. hely Császtai Pálinkaház
II. hely AGROSZAN BT.
III. hely Százszorszép Majorette Csoport
A traktoros ügyességi verseny 9 résztvevő nevezésével zajlott (Kolovics Péter, Ifj. Jósvay István, Giák Béla, id.Jósvay István, Vona Mihály, Szaniszló Máté, Hudák Bence, Dorony Zoltán, Kovács Antal).
A díjakat Hudák József alpolgármester adta át, aki egyben a verseny lebonyolítója is volt.
I. hely: Kovács Antal
II. hely: Vona Mihály
III. hely: Dorony Zoltán
Az Őszi termések kompozíciójának versenyét már több éve meghirdetjük és minden évben egyre szebb és ötletesebb munkák készülnek. A kompozíciók készítőit ajándékkal jutalmaztuk.
Akik idén is kitettek magukért: Közművelődési Központ és Könyvtár, Hétszínvirág Óvoda, Református Családi Napközi, Református Iskola, Várbarátok Egyesülete, Lipták Fanni - Lipták Zsófia,Gyenes Kitti-Gyenes Csenge, Mészáros Ádám, Stefán Letícia.
A Süteménysütő versenyre -mely szintén több éve kerül meghirdetésre- soha nem érkezett még ennyi nevezés! Nagy öröm volt, hogy 30 szorgos asszony és lány hozta el a finomságát. A zsűri a nyolc legjobb sütemény készítőjét értékes süteményes könyvvel jutalmazta, de a többi nevező sem tért haza "üres kézzel", ők szintén könyvjutalomban részesültek.
A nyolc legfinomabb és legmutatósabb sütemény készítője: Joó Zsuzsanna, Molnárné Szabó Éva, Derján Györgyné, Spisák Józsefné, id. Jósvay Istvánné, Fenyves Krisztina, Hudák Istvánné, Gombkötőné Schneider Tünde.
A Kulturális programok fellépői műsorszámaikkal nagyban hozzájárultak a rendezvény színvonalához. És hogy kik voltak ők ? a Százszorszép,Szivárvány és Törpikék Majorette Csoport, a Hétszínvirág Óvoda, az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Zenekara és Gyermek Néptánccsoportja, a Szendrői Népdalkör, a Szöktető Zenekar valamint a Bódva-völgyi Néptáncegyüttes.
Az állandó közönségprogramok között mindenki megtalálta a számára legvonzóbbat és legérdekesebbet. Többek között játszóházi foglalkozás, ÖKO sátor, lovaglási lehetőség, mezőgazdasági gépek kiállítása, állatbemutató-állat simogató, trófea kiállítás, arcfestés, tombolasorsolás, ugrálóvár, csúzda várta az érdeklődőket. Azok a cégek, vállalkozók és magánszemélyek, akik ezen a rendezvényen kiállították mezőgazdasági gépeiket vagy bemutatkoztak termékeikkel, ajándékcsomagot kaptak.
· Szendrői Gazdaság Kft (juh kiállítás, mezőgazdasági gépek bemutatója),
• PURINA (nyúltenyésztési program)
• PIONER (termékbemutató)
• IHÁSZ Kft. (mezőgazdasági gépek kiállítása)
• AGROSZAN Bt. (mezőgazdasági gépek kiállítása, állatbemutató)
• MAKHTESHIM (növényvédelem)
• VERZIÓ 2001 Kft (termékbemutató)
• GAMESZ (állat -és termékbemutató)
• Zsemkó József (állatbemutató)
• Dr. Kovács Tibor és Hudák Bence (állatbemutató)
• Tomori József (mezőgazdasági gépek kiállítása, lovaglás)
• Fasimon Gábor (állatbemutató)
Köszönet mindazoknak, akik segítő szándékukkal, ötletükkel hozzájárultak az I. Szendrői Gazdanapok sikeres lebonyolításához.


BURSA HUNGARICA PÁLYÁZATOK 2014
2013. október 14.

Szendrő Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával Együttműködve, az 51/2007. (III.26) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2014. évre a BURSA HUNGARICA Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot 1. A pályázat benyújtásának módja és határideje.Figyelem! Változás történt a pályázás rendjében! A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (a továbbiakban: EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése:
https://www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx
A pályázat rögzítésének és az önkormányzatokhoz történő benyújtásának határideje: 2013. november 15.
További információ a Bursa Hungarica programról a
http://www.emet.gov.hu/hatter_1/bursa_hungarica oldalon található.

"A"TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
"B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
NYILATKOZAt "A" ÉS "B" TÍPUSÚ ADATLAP KÖTELEZŐ MELLÉKLETE

A 13 aradi vértanúkra emlékeztünk...
2013. október 10.

A Közművelődési Központ és Könyvtár szervezésében 2013. október 7-én szerény ünnepség keretében emlékeztünk meg a 13 aradi vértanú kivégzésének évfordulójáról.
Az ünnepség Istentisztelettel vette kezdetét, melyen jelen voltak a történelmi egyházak képviselői is. Az Istentiszteletet követően Farkas Istvánné szavalatát hallhattuk. Ünnepi beszédet mondott Ferencz Károly római katolikus plébános, majd a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola diákjainak nagyon színvonalas műsor összeállítása következett.
A megemlékezés koszorúzással és a kegyelet mécseseinek elhelyezésével ért véget, mellyel egyidejűleg felhangozott Rosso: il Silenzio c. műve Mátyás Róbertnek az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusának előadásában.


I. SZENDRŐI GAZDANAPOK
2013. október 2.


A plakát letölthető

I. SZENDRŐI GAZDANAPOK 2013. OKTÓBER 12.-szombat
Helyszín: Szendrő - STRANDRÉT
A rendezvény fővédnöke: Riz Gábor a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés Alelnöke
A rendezvény védnöke: Szendrői Gazdaság Kft.
A rendezvény házigazdái:
Tomorszki István polgármester és Hudák József alpolgármester
További részletek»


Szent Mihály napi Fesztivál Szendrőben
2013. október 8.

2013. szeptember 28-29-én sikeresen lebonyolításra került az MTVA által országosan meghirdetett programsorozat, az "Itthon vagy-Magyarország szeretlek !", melyhez városunk is csatlakozott.


MEGHÍVÓ Plakát letölthető»
2013. október 02.

A Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és Kedves családját
2013. október 7-én (hétfőn) a 13 aradi vértanú kivégzésének emlékére rendezett ünnepi megemlékezésére.
Program:
17.30 órától ünnepi Istentisztelet a történelmi egyházak képviselőinek összefogásával a Református templomban
18 órától ünnepi műsor összeállítás a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola tanulóinak közreműködésével
Ünnepi beszédet mond: Ferencz Károly római katolikus plébános

Ezt követően a templomkertben lévő kopjafánál elhelyezzük a koszorúkat és a kegyeleti mécseseket, mellyel egyidejűleg elhangzik az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusának Mátyás Róbertnek előadásában Rosso: il Silenzio c. műve.


Átadásra került a megújult Sportgaléria és Szabadidő Ház valamint a Tornamúzeum!
2013. október 02.

2013. szeptember 27-én került átadásra a Tornamúzeum a volt "Hadházy féle" házban, mely
a Sportgaléria és Szabadidő Ház nevet viseli a továbbiakban.

A Tornamúzeum anyagát Dr. Urvári Sándor -városunk Díszpolgára- adományozta korábban a városnak, mely ebben az épületben méltó helyére kerülhetett.
Az eseményen résztvevőket Tomorszki István, városunk polgármestere köszöntötte .
Ünnepi beszédet mondott:
• Dr. Urvári Sándor - Szendrő város Díszpolgára,
• Riz Gábor a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés Alelnöke,
• Dr. Hudák Zita - az Edelényi Járási Hivatal Vezetője.
A szalag átvágása után került sor a "Tornász Halhatatlanok Emléktáblájának" leleplezésére.
Az ünnepségen közreműködött az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Zenekara.


Szent Mihály napi Fesztivál Szendrőben
2013. szeptember 23.


2013. szeptember 27-28-29.

Szendrő is csatlakozott az MTVA "Itthon vagy – Magyarország, szeretlek!" elnevezésű országos programsorozatához, melynek célja a város értékeinek bemutatása. Szeptember utolsó hétvégéjén Szendrő megmutatja természeti kincseit, műemlék látnivalóit, múzeumait, továbbá bemutatkoznak intézményei, civil szervezetei, kulturális csoportjai, egyházai, sport szakosztályai.
Hazavárjuk az elszármazottakat, invitáljuk a turistákat, bízva abban, aki ellátogat a városba, megszereti azt...
A fesztivál programja letölthető»


Átadásra került az óvoda épülete
2013. szeptember 23.

ÁTADÁSRA KERÜLT A MEGÚJULT HÉTSZÍNVIRÁG NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA ÉPÜLETE!

Az "Esélyt az induláshoz" óvodai férőhelyek bővítése Szendrő városban c. projekt elnyerésével ismét bővítésre került a Bem úti óvoda 4 csoportszobával és 1 terasszal.
Ennek következtében a Petőfi téri tag óvoda megszűnt és a Bem úti lett a központi óvoda, mely 8 csoporttal, azaz 200 férőhely befogadásával várja a kisgyermekeket.
Az épület ünnepélyes átadására
2013. szeptember 20-án került sor, mely eseményen ünnepi beszédet mondott:
Tomorszki István polgármester úr,
Riz Gábor a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés alelnöke,
Szaniszló János városunk volt polgármestere, a Kazincbarcikai Járási Hivatal vezetője,
Rescsánszki Béláné a Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda vezetője.
Az épületet megáldotta Benke András református tiszteletes úr.
Az óvodás gyermekek műsorukkal színesítették az ünnepséget.


Átadásra került az új Szociális Szolgáltató Központ
2013. szeptember 20.

Negyven idős ember napközbeni ellátását, 150 fő étkeztetését és több mint 800 család mindennapi életét segíti az új szendrői Városi Szociális Szolgáltató Központ.
AZ Új Széchenyi Terv keretében a kormány több mint 190 millió forinttal támogatta az új intézmény megvalósítását, amely ellátja a város és környező települések gyermekjóléti feladatait is.
A teljesen új építésű, két szinten összesen 680 m2 nettó alapterülettel rendelkező közintézmény építése során kiemelt szerepet kapott a fizikai és az info-kommunikációs akadálymentesítés és kiépítették a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást is. Ötven készülék az ellátottakhoz kerül, öt készülék a gondozókhoz. A központban a nappali ellátás során internet-hozzáférést is biztosítanak az időseknek, de a projektnek része egy akadálymentes honlap létrehozása is.
A központ korszerű felszereltsége jelentősen javítja a körzethez tartozó települések lakosságának szociális ellátását. A szolgáltató központ a komplex szociális és gyermekjóléti szolgáltatásokat is el fogja végezni.
A program keretében a központ dolgozói speciális, a térség sajátosságaihoz igazított (kommunikációs és konfliktuskezelési, családgondozói, személyiségfejlesztési) tréningek segítségével készülnek fel a gyermekjóléti feladatokra.
A megnyitón Tomorszki István polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Dr. Kresák Zoltán projekt menedzser ismertette a megvalósult beruházást.
Ünnepi beszédet mondott, és a szalagot átvágta Soltész Miklós államtitkár.
Az intézményt megáldotta és felszentelte Dragos Tamás görög katolikus helyettes lelkész. Az ünnepség részeként a Szendrői Népdalkör rövid műsorát tekinthették meg a résztvevők, ezt követően Kisidáné Gríger Ildikó intézményvezető szavalata hangzott el.


Százszorszép Majorette csoport az EB-n.
2013. augusztus 28.

Újabb majorette siker !!
A Százszorszép Majorette Csoport a Tatabányán megrendezett X. Európa Bajnokságon
harmadik alkalommal képviselte megyénket senior kategóriában.
A bajnokság 10 ország, 60 település és több mint 100 csoport részvételével zajlott
augusztus 22-25. között, ahol összesen 469 koreográfia került bemutatásra.
A "Százszorszépek" az eddigi legjobb teljesítményüket nyújtották ezen a megmérettetésen, az eredmények pedig önmagukért beszélnek:
Pom senior mini formáció 5. hely Kerekes Katinka, Kerekes Lilla, Mató Vanda, Istenes Petra, Tokár Mirtill, Puskás Mária, Molnár Petra
Pom senior összetett 5. hely Balák Kitti, Balák Lilla, Kerekes Katinka, Kerekes Lilla, Mató Vanda, Tokár Mirtill, Istenes Petra, Medve Judit, Kirsch Nóra, Fóris Edina, Balogh Eszter, Puskás Máris,
Puskás Viktória, Molnár Anett, Molnár Petra, Budai Beáta
Baton senior mini formáció 6. hely Kerekes Katinka, Kerekes Lilla, Mató Vanda, Balák Lilla, Molnár Anett, Molnár Petra
Bat senior összetett 11. hely Mató Vanda, Molnár Petra, Istenes Petra, Kerekes Katinka, Kerekes Lilla, Molnár Anett, Medve Judit, Tomorszki Dóra, Balák Kitti, Balák Lilla, Puskás Mária, Puskás Viktória, Budai Beáta, Kirsch Nóra, Balogh Eszter, Fóris Edina, Tokár Mirtill
Köszönet a szülőknek, a támogatóknak és mindazoknak, akik segítségével a csoport tagjai újra részesei lehettek az Európa Bajnokságnak.
Szép volt lányok ! Gratulálunk Neked Molnár Katalin !


Ünnepi megemlékezés
2013. augusztus 22.

2013. augusztus 20-án 15 órától az egyházakkal együttműködve ünnepeltük alkotmányunk és az új kenyér ünnepét a Petőfi téri szabadtéri színpadon, ahol nagyon kellemes helyen meghitt, bensőséges ünneplésben volt részük a megjelenteknek.
Az ünnepségen részt vettek meghívott vendégeink: Tomorszki István -polgármester Riz Gábor B.-A.-Z.- megyei közgyűlés alelnöke, Benke András református tiszteletes Ferencz Károly- római katolikus plébános Tóth István -káplán
Az összetartozást hangsúlyozva ünnepi beszédet mondott Ferenc Károly római katolikus plébános. Benke András református tiszteletes István királyt példaként állította elénk. Benke Kinga tiszteletes asszony előadásában hallhattuk Reviczky Gyula Miatyánk című versét. Benke András és Csősz Áron előadásában „Kenyered és borod táplál engem” kezdetű éneket hallhattuk. Ünnepi köszöntőt mondott Riz Gábor a megyei közgyűlés alelnöke. Nagyon színvonalas koreográfiákat láthattunk a Bódva Völgyi Néptáncegyüttes tagjainak előadásában. Antóni Sándor Alkotmányunk ünnepe című versét hallhattuk Girhiny Mariann előadásában. Benke András református tiszteletes megáldotta az új kenyeret, majd Tóth István káplánmegszentelte. Tomorszki István polgármester úr ünnepi gondolatai a mindennapi kenyérről szóltak, majd megszegte az új kenyeret.


MEGHÍVÓ
2013. augusztus 15.

A Közművelődési Központ és Könyvtár szeretettel meghívja Szendrő város lakosságát 2013. augusztus 20-án 15 órára a Szent István tiszteletére rendezendő ünnepi megemlékezésére.
Helyszín: Szabadidő park (Petőfi tér)
Program:
- Ökumenikus szertartás a római katolikus, a görög katolikus és a református egyházak
képviselőinek közreműködésével.
- Ünnepi köszöntőt mond: Riz Gábor a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés Alelnöke
- Szavalat

- Tomorszki István polgármester úr új kenyér megszegése
- a Bódvavölgyi Néptáncegyüttes műsora


Álláshirdetés
2013.augusztus 15.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Álláshely betöltésére !
Szendrő Városi Szociális Szolgáltató Központ és Árpád-házi Szent Erzsébet Időskorúak Átmeneti Gondozóháza pályázatot hirdet:
2 fő határozott időre szóló családgondozói munkakör betöltésére.
Pályázati feltételek:
- 1/2000. I.7.SZCSM. Rendelet III.számú mellékletében előírt szakirányú felsőfokú szakképzettség (szociális munkás,szociálpedagógus, szociálpolitikus)
- Büntetlen előélet
- Cselekvőképesség
A pályázathoz csatolni kell:
- Szakmai önéletrajz
- Képesítést igazoló okirat
- Erkölcsi bizonyítvány
Bérezés:
-a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992.évi XXXIII. törvény szerint.
A pályázat benyújtásának határideje: 2013. augusztus 31.
A munkahelyek betölthetők: 2013. szeptember 01-től.
A pályázat benyújtásának helye: Városi Szociális Szolgáltató Központ és Árpád-házi Szent Erzsébet Időskorúak Átmeneti Gondozóháza 3752 Szendrő, Fő út 19. T.: 48/560-566
Bővebb felvilágosítás kapható a fent nevezett címen és telefonszámon Kisidáné Gríger Ildikó
intézményvezetőnél.További részletekért kattintson a képre

Szendrői Veteránjármű-találkozó 2013. július 20-án
2013. július 15.

2+2 ütem Szendrői Veteránjármű-találkozó
IDŐPONT: 2013. JÚLIUS 20. (SZOMBAT)
HELYSZÍN: SZENDRŐ, APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA UDVARA
PROGRAM: 8:00 − 9:00: REGISZTRÁCIÓ
9:00: MEGNYITÓ
Köszöntőt mond
a rendezvény fővédnöke Tomorszki István polgármester úr, fellép a Százszorszép Majorette Tánccsoport
9:30:
KÖZÖS TÚRA HIDVÉGARDÓRA
• Útközben a bódvaszilasi Művészetek Magtára állandó kiállításának megtekintése.
• Következő állomásként az egyedülálló tornaszentandrási ikerszentélyes templom meglátogatása.
• Érkezés Hidvégardóra, ahol séta közben a Gedeon kastélyt, a Papp-kúriát és a Milleniumi teret nézzük meg.
További programok»


Álláshirdetés
2013. július 8.

Az Ökumenikus Segélyszervezet TAMOP-5.2.3.A-12/1-2012-0012 számú, „Komplex program megvalósítása a gyermekszegénység ellen az Edelényi Kistérségben” című projekthez kapcsolódóan 1 fő jelentkezőt keres a projekt keretében megvalósuló szendrői Biztos Kezdet Gyerekház gyerekház munkatárs pozíciójára, munkaszerződéssel napi 8 órában (20 hónapos időtartamban) 2013. augusztusi kezdéssel.
Jelentkezési határidő: 2013. július 16.
A pályázat letölthető»

Az Ökumenikus Segélyszervezet TAMOP-5.2.3.A-12/1-2012-0012 számú, „Komplex program megvalósítása a gyermekszegénység ellen az Edelényi Kistérségben” című projekthez kapcsolódóan 1 fő jelentkezőt keres a projekt keretében megvalósuló szendrői Biztos Kezdet Gyerekház gyerekház munkatárs pozíciójára, munkaszerződéssel napi 6 órában (20 hónapos időtartamban) 2013. augusztusi kezdéssel.
Jelentkezési határidő: 2013. július 16.
A pályázat letölthető»


Szendrő Várossá válásának évfordulója
2013. július 05.

Szendrő Város Képviselő-testületi ülés keretében ünnepelte 2013.június 29-én a várossá válásának 17. évfordulóját.
Az ünnepi testületi ülést megnyitotta, majd ünnepi beszédet mondott Tomorszki István polgármester úr.
A megjelenteket köszöntötte Molnár Pál, Torna polgármestere.
Ezután került sor az elismerések átadására azok számára, akik a város életében maradandót alkotnak, kiemelkedő eredményt érnek el és akikre a város méltán lehet büszke.
A Képviselő-testület korábbi döntése értelmében elismerő oklevelet adományozott
PETRÓ JÁNOSNÉ GYÉMÁNTDIPLOMÁS PEDAGÓGUS számára.
Szintén elismerő oklevélben részesültek a SZENDRŐI NÉPDALKÖR tagjai, akik a város és a térség különböző rendezvényeinek programját színesítik fellépéseikkel csaknem 10 éve.
A Képviselő-testület ugyancsak elismerő oklevelet adományozott a szendrői Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara részére valamint
Szabó Károlynénak a Pénzügyi Bizottságban több éven keresztül végzett munkájáért.
Az ünnepi testületi ülést követően a Csáky Kastély parkjában ünnepi műsorral kedveskedett a megjelenteknek
• az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekara,
• a Százszorszép, Szivárvány és Törpikék Majorette Csoport
valamint a
• Szendrői Népdalkör.


Szendrő részvétele az árvízi védekezésben
2013. június 11.

Tomorszki István polgármester úr kezdeményezésére és vezetésével 2013. június 5-én indult útnak az 50 főből álló szendrői önkéntes csoport, hogy segítséget nyújtson a Dunai árvíz elleni védekezésben. Elsődleges úticél Szentendre városa volt, - hiszen 2010-es árvíz idején ők is sokat segítettek Szendrőn és lakóin.
A helyi védekezést vezetők azonban továbbirányították a csapatot Visegrádra így az elmúlt napokban az ottani védekezésben vettek részt.
A városból szerveződött önkéntesek az Ökumenikus Segélyszervezet koordinálásával látják el feladatukat; számukra a Hotel Visegrád teljes ellátással biztosítja a nehéz, fáradtságos munkavégzés utáni pihenést.
A segítő szándék a Duna vízmennyiségével ellentétben még mindig nem apadt, így szombaton és hétfőn újabb 50-50 szendrői utazott Visegrádra segédkezni az árvízi védekezésben.
Kitartást és jó munkát kívánunk mindannyi védekezésben résztvevőnek!


Az Apáczai Csere János Általános Iskola kárpátaljai kirándulása
2013. június 8.

2013. április 03-tól 06-ig a szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola 45 hetedik osztályos diákja és 5 tanára vett részt a Kárpátaljára szervezett kiránduláson, amely a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt támogatásával a "Határtalanul" program keretében zajlott. Az utazást alapos felkészítő munka előzte meg. Az előkészítő órákon képet kaptak a tanulók Kárpátalja történelméről, földrajzáról, irodalmáról, művészetéről. Már az elmúlt évben testvériskolai kapcsolatot létesítettek a munkácsi járásban lévő derceni iskolával, ismeretségek, barátságok szövődtek a két intézmény diákjai és pedagógusai között. Az iskola tanulói könyveket, játékokat gyűjtöttek a Dercen község iskolájában tanuló gyerekeknek.

Tanítási órákon vettek részt tanulóink és közösen sportoltak: futballoztak, röplabdáztak, sorversenyeken mérték össze erejüket. A derceniek együtt kirándultak a szendrőiekkel. Közösen látogattak el a magyar konzulátusra, Ungvárra, ahol együtt énekeltek és táncoltak, elmélyítve ezzel is az összetartozást és a barátságot. Eljutottak együtt az ungvári Skanzenbe, Szolyvára az Emlékparkba, bejárhatták az Árpád-vonal egyik bunkerének labirintusait, több szobrot és emlékművet megkoszorúztak, megismerték a kárpátaljai templomokat, nevezetes épületeket. Érdekes feladatok, fejtörők, előadások, vetélkedők tették még színesebbé a kirándulást.


Önkéntes segítőket várunk!
2013 . június 06.

A 2010-es évben történt árvíz kapcsán sok település nyújtotta segítő kezét városunknak. Voltak, akik eszközökkel és olyanok is, akik kisebb-nagyobb összeggel segítettek az elszenvedett károk enyhítésében, helyreállításában. Ilyen város volt Szentendre is, akinek lakói példás összefogással álltak mellénk és fogadták testvérvárosukká Szendrőt ! Most - a Duna áradása miatt - ők vannak bajban, nekik van nagy szükségük a segítségre ! Várom tehát azoknak a szendrői lakosoknak (főként férfiaknak) a jelentkezését, akik önkéntes munkájuk révén 1-2 napon át részt tudnának venni a Szentendrén kialakult árvízi helyzet munkálataiban. Kb. 50 fő segítségére számítok, akiket szervezetten, busszal szállítunk majd a városba.
Jelentkezni név és elérhetőség megadásával a Polgármesteri Hivatalban
Hudák Istvánnénál/Áginál lehet.
Bővebb információ pedig a Titkárságon kérhető.
Fogjunk össze egy jó cél érdekében !
Köszönettel:
Tomorszki István
polgármester


Kedves Szendrőiek!
2013. június 6.

A Közművelődési Központ Szendrő múltjáról albumot szeretne készíteni, melyet a Képújság adásaiban is közzéteszünk majd.
Ezért arra kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy akinek bármilyen Szendrőt bemutató vagy a régi szendrői életről szóló fotó, leírás, vers stb. van a birtokában, juttassa el azt részünkre, amelyet archiválás után azonnal visszaadunk.
Néhány általunk gyűjtött "régi Szendrőt" ábrázoló képet közzéteszünk.
Kellemes időtöltést !

Szendrői képeslap
A mai főút
Tanácsháza
Szendrői képeslapok

Magyar Bajnoki címvédők a Százszorszépek
2013. május 23.

A Magyar Majorette Szövetség szervezésében május 18-20. között került
megrendezésre Orosházán a Magyar Majorette Bajnokság 27 település részvételével . A Szendrői Százszorszép Majorette Csoport 17 versenyzője, 5
kategóriában, 7 koreográfiával képviseltette magát ezen az országos
versenyen.

A kimagaslóan szép eredmények a következők:
Baton senior duo/trio: 8. hely Kerekes Katinka- Kerekes Lilla
Pom-pon senior mini: 4. hely Istenes Petra, Kerekes Katinka, Kerekes Lilla, Mató Vanda, Molnár Petra, Puskás Mária, Tokár Mirtill
Baton senior mini: 3. hely Balák Lilla, Kerekes Katinka, Kerekes Lilla, Mató Vanda, Molnár Anett, Molnár Petra
Senior baton összetett: 2. hely Balák Kitti, Balák Lilla, Balogh Eszter, Budai Beáta, Fóris Edina, Istenes Petra, Kerekes Katinka, Kerekes Lilla, Kirsch Nóra, Mató Vanda, Medve Judit, Molnár Anett, Molnár Petra, Puskás Mária, Puskás Viktória, Tomorszki Dóra, Tokár Mirtill
Senior pom összetett: 1. hely – Magyar Bajnoki cím Balák Kitti, Balák Lilla, Balogh Eszter, Budai Beáta, Fóris Edina, Istenes Petra, Kerekes Katinka, Kerekes Lilla, Kirsch Nóra, Mató Vanda, Medve Judit, Molnár Anett, Molnár Petra, Puskás Mária, Puskás Viktória, Tomorszki Dóra, Tokár Mirtill
Ezen eredmények alapján a csoport minden tagja kvalifikált a 2013. augusztus 22.-25. között Tatabányán megrendezésre kerülő X. Mazsorett Európa Bajnokságra.
Ezúton köszönjük mindazoknak a szülőknek, támogatóknak a segítségét, akik által a "Százszorszépek" eljuthattak a Magyar Majorette Bajnokságra. Eredményeikre méltán lehetünk büszkék. …és minden elismerés Molnár Katalinnak "a csopinak", aki nélkül mindez nem sikerülhetett volna !
Szép volt lányok !


Pünkösdi kedvezmény
2013. május 17.

Tájékoztatjuk a tisztelt érdeklődőket, hogy Pünkösd vasárnapján (május 19.) valamint Pünkösd hétfőjén (május 20.) városunk idegenforgalmi nevezetességei díjtanul tekinthetőek meg. Megtekintés egyeztetése céljából hívják a 70/885-9050-es telefonszámot!


Gyermeknap a Kastélykertben
2013. május 14.

GYERMEKNAP A KASTÉLYKERTBEN !
2013. május 25-én (szombaton)
A programok a plakátra kattintva letölthetők»

Megtekintésre ajánljuk városunk nevezetességeit!
2013. május 6.

Megtekintésre ajánljuk városunk nevezetességeit:
Pedellus Ház - Amerikás Ház (Fő út 37.)
Felsővár kilátó
Kékfestőház Múzeum (Petőfi tér 6.)
Belépőjegy árak:
Felnőtteknek 600 Ft/fő
Diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak 400 Ft/fő
Csoportos kedvezmény (15 fő feletti létszám esetében) 400 Ft/fő
Iskolatörténeti Kiállítás
(Fő út 18.)
Sportmúzeum (Hősök tere 1.)
Belépőjegy árak:
Felnőtteknek 400 Ft/ fő
Diákoknak, nyugdíjasoknak, pedagógusoknak 200 Ft/fő
Csoportos kedvezmény (15 fő feletti létszám esetében) 200 Ft/fő
A kiállítások megtekintésének módja az alábbiak szerint történik:
Tárlatvezetési igényüket jelezzék a Csáky kastélyban (Közművelődési Központ és Könyvtár Szendrő, Fő út 18.)
T.: 48/460-395; 70/885-9050
E -mail: kozmuvelodes@szendro.hu
hétfőtől csütörtökig 8-16 óráig
pénteken 8-1300-ig
szombaton és vasárnap 10-18 óráig csak a 70/885-9050-es telefonszámon vagyunk elérhetőek !!
A fentiekben meghatározott időpontokon túl előzetes bejelentkezés alapján tudunk látogatókat fogadni !


Vagyonrendelet-tervezet
2013. május 6.

Tisztelt Lakosság!
Szendrő Város Önkormányzatának 9/1995./VI.28./ sz. rendelete alapján az önkormányzati rendelet-tervezetet társadalmi egyeztetésre kell bocsátani, melynek keretében a természetes személyek, a nem állami és nem önkormányzati szervek, szervezetek a rendelet-tervezettel kapcsolatosan véleményt nyilváníthatnak az önkormányzat honlapján a rendelet-tervezet véleményezésére megadott elektronikus levélcímen.
A rendelet-tervezet véleményezésére legalább nyolc napot kell biztosítani. Nem vehető figyelembe az a vélemény, mely sérti a közerkölcsöt, nem kapcsolódik a rendelet-tervezet tárgyához, vagy név nélkül érkezett.
Nem kell véleményezésre bocsátani
- az állami támogatásokról, a költségvetésrők, a költségvetés végrehajtásáról szóló rendelet-tervezetet,
- a költségvetést megalapozó egyes döntéseket tartalmazó rendelet-tervezetet, (helyi adók, azok módosítása, intézményi térítési díjak, lakásbérleti- és helyiségbérleti díjak)
- a képviselő-testület és szervei szervezeti és működési szabályait meghatározó, a köztisztviselők munkavégzéséről szóló rendelet-tervezetet,
- azt a rendelet-tervezetet, amelynek sürgős elfogadásához kiemelkedő közérdek fűződik,
- azt a rendelet-tervezetet, melynek egyeztetése a város különösen fontos pénzügyi, természetvédelmi, környezetvédelmi vagy örökségvédelmi érdekeinek védelmét veszélyeztetné.
A vélemény-nyilvánítási eljárásra bocsátott rendelet-tervezetet itt olvashatja.
Véleményét 2013. május 20-ig várjuk a titkarsag@szendro.hu email címen. Kérjük a tárgy mezőbe írja be: "Rendelet-tervezet véleményezése".
Vagyonrendelet- tervezet letölthető»


Eskütétel
2013. május 2.

2013. május 2-án a Képviselőtestületi ülés keretein belül került sor az újonnan megválasztott polgármester (Tomorszki István), az alpolgármester (Hudák József) és képviselőtestületi tag (Gajdosné Tolnai Klára) eskütételére.


HVB Határozat
2013. április 29.

HELYI VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG 3752 SZENDRŐ,HŐSÖK TERE 1.
Jegyzőkönyvi kivonat
Készült Szendrő Helyi Választási Bizottság 2013. április 24. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből, melyen a bizottság 3 fő igen szavazatával, egyhangúlag, nem szavazat nélkül az alábbi határozatot hozta:
11/2013.(IV.24.)sz. HVB határozat
Tárgy: Egyéni listás képviselői mandátum megüresedése
Szendrő Helyi Választási Bizottsága a választási eljárásról szóló 1997.évi C. törvény (a továbbiakban Ve.) 105/A. § (2) bekezdés h) pontjában biztosított hatáskörében eljárva az alábbi h a t á r o z a t o t hozza:
Szendrő Helyi Választási Bizottsága megállapítja, hogy Tomorszki István egyéni listán megválasztott képviselő képviselői mandátuma 2013. április 21-én polgármesterré történő megválasztása miatt megüresedett.
A 2010. október 3-án tartott polgármester- és egyéni listás képviselő-választás szavazóköri jegyzőkönyve alapján helyére Gajdosné Tolnai Klára Szendrő, Bebek György utca 13. szám alatti lakos, jelölt lép.
További részletek»


Szendrői időközi polgármester választási hírek
Polgármester: Tomorszki István
2013. április 21.


Tomorszki István

Helyi Választási Bizottság megállapítja, hogy a választás eredményes volt Szendrő városában.
A megválasztott polgármester neve: Tomorszki István
Jelölő szervezet neve: Fidesz - Magyar Polgári Szövetség FIDESZ

Időközi polgármester választás eredménye/10/2013.(IV.21.) számú HVB Határozat»
Szendrő Helyi Választási Bizottsága
Szendrő városban 2013. április 21. napján megtartott időközi polgármester választás 001.,002.,003.,004. számú szavazókörök szavazóköri jegyzőkönyveinek ellenőrzése és összesítése eredményeként az alábbiakat állapítja meg:
A szavazás megkezdésekor a névjegyzékben lévő választópolgárok száma: 3102
A választópolgárok száma a névjegyzékben a szavazás befejezésekor: 3102
Szavazóként megjelent választópolgárok száma: 1664
Eltérés a szavazóként megjelentek számától: 0
Urnában lévő szavazólapok száma: 1664
Érvénytelen szavazólapok száma: 14
Érvényes szavazólapok száma: 1650
Az érvényes szavazatok száma: ebből a polgármester jelöltekre leadott érvényes szavazatok száma:

Név
Jelölő szervezet
Érvényes szavazatok
BUKU LÁSZLÓ
független jelölt
183
LAKATOS GUSZTÁV
független jelölt
151
SZKIBA JÁNOSNÉ
független jelölt
40
TOMORSZKI ISTVÁN
Fidesz-Magyar Polgári Szövetség FIDESZ
866
VERES ZOLTÁN
Magyar Szocialista Párt MSZP
410
17.30 óráig 1592 fő jelent meg, a választópolgárok 51,3%-a vett részt a választáson.
15.00 óráig 1.223 szavazó jelent meg,a választópolgárok 39,4 %-a.

13.00 óráig 880 szavazó jelent meg, a választópolgárok 28,3 %-a.
A Helyi Választási Iroda jelentése szerint rendben megkezdődött az időközi polgármester választás Szendrőben.9.00 óráig a 3102 névjegyzéken szereplő választópolgárból 214 fő, a választásra jogosultak 6,9%-a jelent meg.

Választási hírek: Közlemény
2013. április 18.

TISZTELT SZENDRŐI POLGÁROK!
A Helyi Választási Iroda vezetőjeként ezúton tájékoztatok minden választópolgárt, hogy a Helyi Választási Bizottság 2013. április 21. napjára tűzte ki az időközi polgármester választást.
A választópolgár lakóhelyén, vagy - ha a lakóhelye mellett legkésőbb a választás kitűzését megelőző 30. napig tartózkodási helyet is létesített - bejelentett tartózkodási helyén választhat.
Minden választópolgár a lakóhelye szerinti szavazókörben szavazhat a választás napján reggel 6.00 órától este 19.00 óráig.
Szavazni csak személyesen, az alábbi érvényes igazolvány(ok) bemutatásával lehet:
- a lakcímet tartalmazó személyazonosító igazolvány vagy

Lakcímigazolvány és...
 • személyazonosító igazolvány vagy
 • útlevél vagy
 • 2001. január 1-jét követően a magyar hatóság által kiállított vezetői engedély

Az 1997.évi C. tv. 61.§ (3) bekezdésében rögzítettek szerint a mozgásában gátolt választópolgárt szavazásának lehetővé tétele érdekében – írásbeli kérelmére - a szavazás napján a szavazatszámláló bizottság legalább két tagja, a szavazatszámláló bizottság illetékességi területén belül,mozgóurnával felkeresi.
A jelöltre szavazni a neve melletti körben elhelyezett egymást metsző két vonallal lehet,...
Szendrőben 4 szavazóköri szavazóhelyiség áll a választópolgárok rendelkezésére.
Szavazatszámláló Bizottságok tagjai, Szavazókörök»
A mozgásában gátolt választópolgárt szavazásának lehetővé tételéről»


Álláshirdetés
2013. április 20.

Az Ökumenikus Segélyszervezet TAMOP-5.2.3.A-12/1-2012-0012 számú, "Komplex program megvalósítása a gyermekszegénység ellen az Edelényi Kistérségben" című projekthez kapcsolódóan 1 fő jelentkezőt keres a projekt keretében megvalósuló szendrői Biztos Kezdet Gyerekház vezetői/szakmai vezetői feladatainak ellátására, munkaszerződéssel napi 8 órában (24 hónapos időtartamban) 2013. májusi kezdéssel. A projekt keretében megvalósuló Biztos Kezdet Gyerekház célja a Szendrőn szegénységben élő 0-5 éves gyermekek – egyéni szükségleteihez igazodóan – fejlődésük hatékony segítése, valamint szüleik támogatása.
Projekthez kapcsolódó főbb feladatok:További részletek»


Digitális átállás időpontjának közzététele
2013. április 16.

Tisztelt Jegyző Asszony/Úr!
A műsorterjesztés és a digitális átállás szabályairól szóló 2007. évi LXXIV. törvény (a továbbiakban: Dtv.) előírásainak, és európai uniós kötelezettségeinknek eleget téve 2012. október végén Magyarországon elindult a digitális átállás folyamata. A hagyományos analóg földfelszíni sugárzású televíziós műsorszórás megszűnését, és ezzel egyidejűleg a digitális földfelszíni sugárzás megvalósítását jelentő digitális átállás lakossági szempontból érzékeny és az érdeklődés középpontjában álló kiemelt állami feladat. A Dtv. alapján a digitális átálláshoz kapcsolódó hatósági-igazgatási feladatok végrehajtását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: NMHH) látja el. További részletek»

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG ORSZÁGOS DIGITÁLIS ÁTÁLLÁSRÓL SZÓLÓ HIRDETMÉNYE További részletek»

Választási hírek: Felkészítő oktatás
2013. április 15.

Tájékoztatom a Szavazatszámláló Bizottságok választott és delegált tagjait, hogy a 2013. április 21-én megtartandó időközi polgármester választásának lebonyolításával kapcsolatosan a választási bizottságok tagjai részére felkészítő oktatást tartok 2013. április 17. napján /szerda/ du. 15 órától
Helye: Szendrő Közösségi Ház Díszterme, Szendrő, Fő u. 16.

A még esküt nem tett tagok részére az eskütételre is a felkészítésen kerül sor. Amennyiben az eskü kivételének valami akadálya lenne az eskü letételének időpontja: 2013. április 18./csütörtök/ 8.30 óra, alpolgármester úr irodája.
Megjelenésükre feltétlenül számítok!
Felhívom a delegált tagok figyelmét, hogy eskü nélkül nem vehetnek részt a bizottságok munkájában!

Dr. Istenes Ibolya
HVI vezető


Választási hírek
2013. április 10.

9/2013.(IV.08.)sz. HVB Határozat! Letölthető»


NAV tájékoztatók
2013. április 10.

FIGYELEM!Közeleg a személyijövedelemadó-bevallás határideje: Letölthető»
TÁJÉKOZTATÓ az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettségről. Letölthető»


VIII. Vitézlő Teljesítménytúra; 2013.04.12-14.
2013. április 1.

Szendrői Természetjáró Szakosztály
VIII. Vitézlő - teljesítménytúra:
Szendrő, 2013. április 12-14.

JÓL JÁRSZ, HA JÓT JÁRSZ!
Szombati programok
Gyalogos és futó távok:
15, 25, 35, 50 km, kombinált táv, 22 km gyaloglás és 3 km evezés a festői szépségű Rakaca-tavon.
Kerékpáros távok
50 és 80 km.
Kiegészítő rendezvények:
2013. április 12.: Esti Tekergés Teljesítménytúra 10km
2013. április 14.: Gyalogos túrák, Kenuzás a Rakacai-tavon és a Bódván.Útvonalak: letölthető *.pptx
Sok-sok meglepetés, díjazások, tombola, zenés-táncos est.
Indulj el a Vitézlőn, elnyűtt testből vitéz lőn!
Plakát letölthető»
További információk, előregisztrációs lehetőség:
www.szendroitura.hu


Polgármesteri választás
2013. március 28.

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJÉTŐL
TÁJÉKOZTATÓ NYILVÁNTARTÁSBA VETT JELÖLTEKRŐL
Tisztelt Lakosság!
Tájékoztatom Önöket, hogy a 2013. április 21. napjára kitűzött időközi polgármester választásra 2013. március 22. 16.00 óráig 5 jelöltajánlás érkezett.
Az ajánlószelvények átvizsgálása után a Helyi Választási Bizottság az alábbi jelölteket és jelölőszervezeteket vette nyilvántartásba

HVB határozat száma
Jelölt neve
Jelölő szervezet
2/2013(III.20.) sz. Határozat
Lakatos Gusztáv
Független jelölt
3/2013(III.21.) sz. Határozat
Buku László
Független jelölt
4/2013(III.22.) sz. Határozat
Szkiba Jánosné
Független jelölt
6/2013(III.22.) sz. Határozat
Veres Zoltán
Magyar Szocialista Párt
8/2013(III.22.) sz. Határozat
Tomorszki István
FIDESZ - Magyar Polgári Szövetség

A határozatok ellen a jogorvoslati határidőig fellebbezés nem érkezett, a határozatok jogerőre emelkedtek.

Dr. Istenes Ibolya
HVI Vezetője


MAJORETTE: A tavasz első sikere
2013. március 26.

A Magyar Majorette Szövetség szervezésében 14 település részvételével zajlott a tavasz első versenye március 23-án Dunaföldváron. A Százszorszép Majorette Csoport tagjai ismét szép eredményekkel tértek haza, a helyezések pedig a következők:
Senior baton duo-trio: Kerekes Katinka-Kerekes Lilla 2. hely
Senior Miniformáció: 1. hely
Senior baton team: ezüst minősítés

Gratulálunk lányok! Szép volt!


Újra nyit a teleház
2013. március 26.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Teleház a Közművelődési Központ (kastély) épületében az alábbi nyitva tartással és szolgáltatásokkal várja a kedves érdeklődőket:
Nyitva:
hétfőtől - péntekig 10.00 -12.30-óráig; 13.00 -16.00 óráig

A Teleház szolgáltatásai:

 • Számítógép és internet használat
 • Fénymásolás
 • Nyomtatás
 • Fax (küldés, fogadás)
 • Spirálozás
 • Scanner használat
 • Laminálás
 • Hőkötés
 • CD-DVD írás

Emlékeztünk
2013. március 20.

A Közművelődési Központ és Könyvtár szervezésében bensőséges hangulatú ünnepség keretében emlékeztünk meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseiről.
A Himnusz elhangzása után Dr. Kovács János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Főjegyzője mondott ünnepi beszédet.
Ezt követően az Apáczai Csere János Általános Iskola diákjainak színvonalas megemlékező műsora valamint az Ujj Viktor Géza Művészeti Iskola növendékeinek -Csikó Richárdnak, Végvári Dóra Lilinek és Kisida Veronikának- produkciói következtek.
Az ünnepséget méltó befejezésként a kegyelet koszorúinak elhelyezése zárta.
Este a Római katolikus templomtól indult a fáklyás felvonulás a református templomkertben lévő kopjafához.
A kellemetlen, téli időjárás ellenére nagyon sokan gondolták úgy, hogy közösen ünnepelve hajtsunk fejet nemzeti büszkeségeink előtt. A református templomkertben Ésik Ákos szavalata után Benke András református lelkipásztor és Ködmön Ferenc római katolikus esperes mondott rövid imát, majd a koszorúk és mécsesek elhelyezésével ért véget az esti megemlékezés.


Hangszeres verseny a Művészeti Iskolában
2013. március 22.

2013. március 11-én a szendrői Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola ebben a tanévben is megrendezte hangszeres növendékei számára "Az év hangszerese" háziversenyt, amelyen 14 gyermek bizonyult érdemesnek arra, hogy versengjen. Az elhangzott produkciókat az iskola tanárai közösen értékelték. A vándorkupát Horváth Erik trombita szakos növendékünk nyerte, második helyezést Bári Magdolna zongora szakos és Veres Máté tubás, míg harmadik helyezést Kárpi Antónia szaxofonos és Kisida Veronika fuvolás növendékünk ért el. Különdíjban részesültek: Ádám Renátó, Csikó Richárd, Gombkötő Anna és Végvári Dóra Lili. Gratulálunk a versenyen résztvevő növendékeknek és felkészítő tanáraiknak!


Polgármesteri választás
2013. március 6.

HELYI VÁLASZTÁSI IRODA VEZETŐJÉTŐL TÁJÉKOZTATÓ A JELÖLTAJÁNLÁSRÓL
A választásra jelöltet ajánlani az ajánlószelvény kitöltésével és átadásával lehet.A jelöltajánlás a választópolgár szabad elhatározásán alapul, arra senki nem kötelezhető. A választópolgár csak egy polgármester jelöltet támogathat. Aki több jelöltet ajánlott vagy aki ugyanazt a jelöltet többször ajánlotta, annak valamennyi ajánlása érvénytelen. Jelöltet az a választópolgár ajánlhat, akinek lakóhelye Szendrőben van.Az ajánlás érvényességének és hitelességének elengedhetetlen feltétele a saját kezű aláírás! A nevének saját kezű aláírására képtelen választópolgár az ajánlószelvényt a választási iroda vezetője, tagja, valamint bíróság, közjegyző előtt láthatja el kézjegyével.
A kézjegyet a hivatalos szerv hitelesti.A kitöltés után az ajánlószelvény átadható a jelöltnek vagy képviselőjének.Az ajánlószelvény elvesztése, megsemmisülése esetén újat a jegyzőtől lehet igényelni."Az ajánlásért az ajánlónak vagy rá tekintettel másnak előnyt adni, vagy ígérni, valamint az ajánlásért előnyt kérni, illetőleg előnyt vagy annak ígéretét elfogadni tilos."
/1997.évi C. törvény 48.§ (3) bekezdés/
Polgármester jelölt az lehet, aki Szendrő választópolgárai 3 %-ának megfelelő számú, azaz 95 db érvényes ajánlószelvényt összegyűjt.
Jelöltet ajánlani a szavazást megelőző 30. napig, azaz 2013. március 22. 16.00 óráig lehet.
Az ajánlás nem vonható vissza.

Dr. Istenes Ibolya
HVI Vezetője


Emlékezzünk együtt!
2013. március 1.

A Közművelődési Központ és Könyvtár tisztelettel meghívja a város lakosságát az
1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezendő ünnepi megemlékezésünkre.
Ideje: 2013. március 14. (csütörtök) 13 óra
Helyszín: Apáczai Csere János Általános Iskola Aulája

Közreműködnek:

 • az Apáczai Csere János Általános Iskola tanulói,
 • az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

17.45 órától lovas-fáklyás felvonulás indul a Római Katolikus Templomtól a Református templomkertben lévő kopjafához. Az egyházak képviselőinek rövid megemlékezése után kerül sor a koszorúzásra.


Utcanév módosítás
2013. február 25.

Tisztelt Lakosság!
Szendrő Város Önkormányzatának Képviselőtestülete az egyes törvényeknek a XX. századi önkényuralmi rendszerekhez köthető elnevezések tilalmával összefüggő módosításáról szóló 2012. évi CLXVII. törvény 4 § rendelkezése alapján – ugyanakkor figyelemmel az érintett közterületen élő nagykorú állampolgárok véleményére- 2013. január 1. napjától a Felszabadulás utca elnevezésű belterületi közterület megnevezését - Kenderföld utca elnevezésre valamint a Marx tér elnevezésű belterületi közterület megnevezését Csáky István tér elnevezésre módosította.
Az új közterület elnevezés miatti lakcímkártyák cseréjére az Edelényi Járási Hivatal Szendrői Okmányirodájának közreműködésével fog sor kerülni.
A csere időpontjáról írásbeli értesítés megküldésével tájékoztatjuk Önöket.
Az igazolvány cseréje illetékmentes.

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy a közterület névváltozásról hivatalból értesítést kapott:

- ÉMÁSZ Nyrt.
- TIGÁZ Zrt.
- ÉRV Zrt.
- Magyar Telekom Nyrt
- PARISAT Távközlési és Szolgáltató Kft.
- Edelényi Járási Földhivatal

Szendrő Város Jegyzője


Ifjúsági hangverseny
2013. február 1.

2013. január 28-án került megrendezésre a 2012/2013-as tanév ifjúsági koncertsorozatának második hangversenye, melyen a Muzsikás Együttes lépett föl. A népzenészek a gyerekek számára összeállított műsorban hagyományos népi hangszereket is bemutattak, és a közönség bevonásával ízelítőt adtak a lakodalmi tánczenékből és a csujogatásból is.


Kutyák kötelező mikrochip-es megjelölése
2013. február 1.

Értesítjük a lakosságot, hogy a 41/2010.(II. 26.) Korm. rendelet 17/B. §-a alapján 2013. január 01.-től kötelezővé vált minden 4 hónaposnál idősebb kutya mikrochip (transponder) általi egyedi megjelölése.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az ebek mikrochip-es megjelölése kötelező, melynek elmulasztása esetén az ebtartóval szemben szabálysértési eljárást folytat le az Edelényi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Szakigazgatási Szerve. Mulasztás esetén az ebtartó 40.000 .-Ft pénzbírsággal sújtható.
Szendrőben az alábbi helyen és időben kerül sor mikrochip-es megjelölésre:

2013. február 9. /SZOMBAT/ 9.00 – 10.30-ig Kisállomás
2013. február 9. /SZOMBAT/ 13.00 – 14.30-ig Nagyállomás
2013. február 15. /PÉNTEK/ 9.00 – 10.30-ig Verbéna utca
2013. február 16. /SZOMBAT/ 9.00 – 10.30-ig Strand-rét
2013. február 16. /SZOMBAT/ 13.00 – 14.00-ig Ivánka

Kérjük az ebtartókat, hogy az ebek oltási könyvét hozzák magukkal!
Kérésre az éves kötelező veszettség elleni oltás is beadatható (3.500.-Ft/eb)!
Hitel csak személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatása esetén kérhető!!!
A mikrochip-es megjelölés díja: 3.500.-Ft/ eb
Telefonos egyeztetés alapján az állat tartási helyén: 06-30/624-6117, mely esetben +1000 Ft. kiszállási díj fizetendő.
További részletek»


Időközi polgármesteri válaztás
2013. január 28.

1/2013.(I. 28.) sz. HVB határozat
A Helyi Választási Bizottság az 1997.évi C.tv.115.§. (1) bekezdésében biztosított hatáskörében eljárva az időközi polgármester választást a következőkben meghatározott időpontra tűzi ki és elrendeli annak helyben szokásos módon történő közzétételét:
A Ve. 4.§(1) bekezdésében foglaltakra tekintettel a Helyi Választási Bizottság Szendrő városában az időközi polgármester választást 2013. április 21. napjára (vasárnap) tűzi ki. Tovább»


Kultúrházak éjjel-nappal
2013. január 24.

Az egész országot behálózó, a kisebb településeken szinte egyedüli kulturális szolgáltatóként jelenlévő kultúrházak, faluházak, a nagyobb településeken közművelődési feladatokat ellátó művelődési és közösségi házak, többfunkciós intézmények 2013. február 8-10. közötti napokban mutatkoznak majd be éjjel vagy nappal, avagy mindkét napszakban sokoldalúságukat bizonyítva.
Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy intézményünk is csatlakozott a Magyar Népművelők Egyesülete által közzétett felhíváshoz, így ennek keretében a szendrői majorette csoport 2013. február 9-án 9.00-12.00 óráig tartja nyílt próbáit a megszokott helyszínen.


Újévi hangverseny
2013. január 22.

2013. január 14-én került sor az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola hagyományos újévi tanár-növendék hangversenyére, a szendrői általános iskola aulájában. A műsorban a tanárok és növendékek hangszeres produkciói mellett az iskola fúvószenekara, a szendrői néptánccsoport, valamint az iskola művésztanáraiból alakult kamaraegyüttes előadása is helyet kapott.


Induló USZT-s pályázatok
2013. január 1.


További hírek az achívumbanAdatkezelési Tájékoztató
IMPRESSZUM
© 2001-2022

SZENDRŐI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL
Postai cím: 3752 Szendrő, Hősök tere út 1.
Telefon: 06-48-560-506
E-mail: titkarsag@szendro.hu