Szendrő Város honlapja

Archívum 2016

Szendrő Város Önkormányzata és lakosai nevében köszönjük a gyertyagyújtáson fellépő valamennyi szereplőnek, hogy produkcióikkal ünnepi hangulatot teremtettek.

Hálás köszönet a
Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Nyugdíjas Bányász Szakszervezet Szendrői Alapszervezet tagjainak, hogy szeretetvendégségükkel olyan otthonos és bensőséges hangulatot teremtettek a város főterére, hogy a jelenlévők egy nagy család tagjainak érezhették magukat!

Tomorszki István polgármester

„Szendrő karácsonyi fényekben”
2016. november 29.


Meghívó
2016. december 31.


Karácsonyi Készülődés
2016 nove,ber 17.

A képre kattintva a teljes plakát letölthető»


Meggyújtottuk az Adventi koszorú negyedik gyertyáját!
2016. december 18.

Advent negyedik vasárnapján nagyon sokan jöttek el rendezvényünkre a kisvárosunkban élők, hogy együtt ünnepelve, egy közösségként tegyük még meghittebbé az utolsó alkalmat.
Liptákné Spisák Beáta igazgató erre az alkalomra is karácsonyi történettel készült, mely a fenyőfákról szólt.
A miskolci Kisharang Csengettyű Együttes karácsonyi hangulatot varázsolt az ünnepi díszbe „öltöztetett” térre, majd a Százszorszép Majorettesek legkisebbjei kedveskedtek a jelenlévőknek egy - az alkalomhoz illő - tánccal. Ezt követően az adventi koszorút megáldotta Benke András tiszteletes úr és Vanyo Péter káplán atya. Szendrő Város Kórusának előadásában szívet melengető karácsonyi dallamok csendültek fel Drótosné Mészáros Eszter karvezető irányításával.
Tomorszki István polgármester úr az ünnepvárásról, karácsonyról szóló gondolatai után meggyújtotta az Adventi koszorú negyedik gyertyáját.
A Hétszínvirág Óvoda hét nagyon szép és ízléses fenyőfa kompozícióval díszítette a teret ezen a vasárnapon, mely a 7 óvodás csoportot szimbolizálta.
A rendezvényünk zárásaként látványos lézer show részesei lehettünk, mely az esti hószállingózásban még ünnepibbé tette ezt az alkalmat.
Ezt követően a Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Nyugdíjas Bányász Szakszervezet Szendrői Alapszervezete szeretet vendégségre invitálta a résztvevőket.

Meghívó negyedik gyertyagyújtásra!
2016 december 12.

A képre kattintva a plakát további részletei is olvashatók!

Meghívó Karácsonyi Hangversenyre!
2016 december 13


Meggyújtottuk az Adventi koszorú harmadik gyertyáját!
2016. december 12.

December 11-én a Római Katolikus Egyház gyermek és felnőtt közössége készült műsor összeállítással a gyertyagyújtás harmadik alkalmára.
Liptákné Spisák Beáta igazgató köszöntőjét kiegészítvén „Az utolsó szalmaszál” c. kedves karácsonyi történetet olvasta fel.
Ezt követően Szántó Miklósné szavalatát hallhatták a résztvevők ezen a meghitt alkalmon.
Ünnepi gondolatait Ferencz Károly plébános úr osztotta meg a jelenlévőkkel, majd meggyújtotta a koszorún lévő harmadik gyertyát.

Meggyújtottuk az Adventi koszorú második gyertyáját!
2016. december 05.

December 4-én a Református Egyházközség gyermek és felnőtt közössége készült műsor összeállítással a gyertyagyújtás második alkalmára.
Liptákné Spisák Beáta igazgató köszöntőjét ismét egy kedves karácsonyi történettel egészítette ki, mely a szeretetről szólt.
Apáti Dánielné saját versét mondta el ezen a meghitt alkalmon.
Ünnepi gondolatait Benke András tiszteletes úr osztotta meg a jelenlévőkkel, majd Kókainé Béres Mariann igazgató gyújtotta meg a koszorún lévő második gyertyát.

Meghívó
2016 december 5.


Szkiba Zsuzsanna könyvbemutatója.
2016. .november 30.

A Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár Szkiba Zsuzsanna könyvbemutatóval egybekötött kötetlen beszélgetésére invitálta az érdeklődőket november 28-án a szendrői Közösségi Házba.
A beszélgetés témáját Zsuzskának a „Fogadd el magad - Pozitív testkép, egészséges önbizalom” címmel megjelent könyve adta.
Nagyon kötetlen, jó hangulatú, mondhatni családias estét tölthettünk el, mely tartalmas és hasznos információkkal gazdagította a résztvevőket.

Meggyújtottuk Advent első gyertyáját....
2016. .november 29.

A Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár hagyományosan november 27-én tartotta városunk Főterén az Adventi ünnepkör első gyertyájának gyújtásával egybekötött ünnepségét.
Liptákné Spisák Beáta igazgató köszöntőjében egy kedves történetet mondott el a szeretetről. Erre az alkalomra kedves kis műsorral készültek a Hétszínvirág Óvoda kisóvodásai Korpáné Ági óvónéni valamint Szaniszlóné Zsuzsa óvónéni felkészítésével. Ezt követően az Apáczai Csere János Általános Iskola diákjainak ünnepi műsora következett, melyet az iskola pedagógusainak és néhány lelkes szülőnek a gyerekekkel való közös éneklése tett még ünnepibbé. Felkészítő pedagógusok Szabadosné Bakos Magdolna, Ferencsikné Kurucz Anita, Joóné Fóris Mariann és Fülöp János voltak.
Ünnepi beszédet mondott Báriné Ujvári Krisztina óvodavezető, majd az adventi koszorú első gyertyáját meggyújtotta Kalász László igazgató úr.

Meghívó
2016 november 24..

Szendrő Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. november 30-án 14.00 órai kezdettel nyilvános ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Meghívó letölthető pdf* Előterjesztések»


MEGHÍVÓ
2016 november 22.

A Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár
nagy – nagy szeretettel hív és vár minden
Kedves Érdeklődőt a
„Fogadd el magad - Pozitív testkép, egészséges önbizalom”
című könyvbemutatóval egybekötött kötetlen beszélgetésre.
Vendégünk Szkiba Zsuzsanna, aki szendrői származása lévén örömmel fogadta meghívásunkat.
Időpont: 2016. november 28. (hétfő) 16.30 óra
Helye: Közösségi Ház (Szendrő, Fő út 16.)

Meghívó
2016. november 24.

A képre kattintva a plakát továb bi részletei is letölthetők!

Bursa Hungarica Pályázat 2017.
2016 november 8.

Figyelem!
Határidő módosítás!

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése értelmében a
Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat 2017. évi fordulójában a pályázat beadási határidő

meghosszabbításra került.
A pályázat benyújtásának módosított határideje:
2016. november 15.

Szendrő, 2016. november 8.


Bursa Hungarica Pályázat 2017.
2016 október 4.

 • FELHÍVÁS
  Szendrő Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával Együttműködve, az 51/2007. (III.26) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2017. évre a BURSA HUNGARICA Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot További részletek»

Emlékeztünk.....
2016. október 24.

Október 21-én az Apáczai Csere János Általános Iskola Aulájában gyűltek össze a megemlékezők, hogy kifejezzék tiszteletüket az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 60. évfordulója alkalmából.
Ünnepi beszédet mondott: Riz Gábor miniszteri biztos, országgyűlési képviselő.
Az ‘56-os eseményekre visszaemlékezett Dr. Hatvani Zoltán volt nemzetőr.
Az ünnepi műsor közreműködői voltak:
az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola növendékei: Lipták Fanni, Lipták Zsófia és
Veres Viktor, felkészítőjük: Bacskó Éva tanárnő és Fogarasi Tamás tanár úr valamint
az Apáczai Csere János Általános Iskola diákjai, felkészítők: Pekár Józsefné és Szabadosné Bakos Magdolna tanárnők.
Az ünnepség zárásaként gyászindulót hallhattunk az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola rézfúvósainak előadásában Virág Csaba tanár úr vezetésével.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójának ünnepi megemlékezése
2016. október 14..

A képre kattintva a plakát továb bi részletei is letölthetők!

Meghívó
2016.október 20.

Szendrő Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. október 26. napján 14:00 órai kezdettel nyilvános ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Az ülés helye: Közösségi Ház Szendrő, Fő út 16.
NAPIREND
1./ Tájékoztató a költségvetés I. félévi teljesítéséről
Előadó: Tomorszki István polgármester
Az előterjesztés készítéséért felelős: Önkormányzati Hivatal Pénzügyi Iroda, GAMESZ pénzügyi csoport
2./ Javaslat az önkormányzat 2016. évi költségvetésének II. számú módosítására
Előadó: Tomorszki István polgármester

Az előterjesztés készítéséért felelős: Önkormányzati Hivatal Pénzügyi Iroda, GAMESZ pénzügyi csoport
3./ Indítványok, javaslatok
- Edelény Város Önkormányzat egészségügyi alapellátások körzeteiről szóló rendelet módosítás véleményezése
Szendrő, 2016.október 20.
Tomorszki István polgármester Meghívó letölthető pdf*


Emlékkirándulás
2016. október 14.

A képre kattintva a plakát további részletei is letölthetők!

Megalakult a szendrői vegyes kórus
2016. október 20.

 

 

 

 

 

 

A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!


IV. SZENDRŐI GAZDANAP
2016. október 11.

A csodaszép őszi időben több mint 1500 fő részvételével zajlott az idei gazdanapi rendezvényünk. 22 csapat indult a főzőversenyen, 13 ügyeskezű asszony pedig finom süteményekkel készült a süteménysütő versenyre.
A gazdag kulturális programokkal és szakmai kiállítókkal színesített esemény hagyományosan 17 lelkes traktoros felvonulásával vette kezdetét -Horkai László szervezésének köszönhetően- , akik a város utcáit bejárva csalogatták a szendrőieket a Strandrétre.
A rendezvény szervezőjeként köszönettel tartozom mindazoknak, akik munkájukkal és segítségükkel részt vettek a rendezvény előkészítésében és lebonyolításában.
Köszönet azoknak a fellépőknek, szakmai kiállítóknak is, akik fellépésükkel, közreműködésükkel színesítették a programkínálatot.
a Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár nevében: Liptákné Spisák Beáta igazgató


Hirdetmény!
2016. október 5.


A 13. aradi vértanúra emlékeztünk
2016. október 11.

2016. október 6-án a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola Aulájában megtartott ünnepség keretei között emlékeztünk meg a 13 aradi vértanú kivégzésének napjáról.
Ünnepi beszédet mondott: Vanyo Péter római katolikus káplán, majd az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola növendéke: Szabó Barnabás Lukács Bogár István: Két régi magyar tánc c. művét adta elő trombitán. Zongorán közreműködött Korompai Ilona, felkészítő tanára Mátyás Róbert volt.
Benke András református tiszteletes úr és Vanyo Péter káplán atya rövid könyörgést és imát mondott a 13 aradi vértanú emlékére, majd a művészeti iskola ütőegyüttese következett Regős Ádám tanár úr művészeti vezető vezetésével.
Az ünnepi megemlékezést az Apáczai Csere János Általános Iskola tanulóinak műsor összeállításával folytattuk.
Felkészítő tanáraik: Tajnai Vincze Anita és Szabadosné Bakos Magdolna voltak.
Ünnepi megemlékezésünket ismét egy művészeti iskolás növendék Gombkötő Anna fuvola szólójával zártuk.
Ezt követően a református templomkertben lévő kopjafához vonultunk, ahol a kegyelet koszorúinak, mécseseinek elhelyezésére került sor.
Mindeközben Várkoly Imre az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója Rosso: il Silenzio c. művét adta elő trombitán.


Hirdetmény!
2016. október 5.


Október 6. Ünnepi megemlékezés
2016. szeptember 29.

A képre kattintva a plakát továb bi részletei is letölthetők!

IV. SZENDRŐI GAZDANAP
2016. szeptember 21.

A képre kattintva a plakát továb bi részletei is letölthetők!

NÉPSZAVAZÁS
2016. szeptember 28.

A képre kattintva a plakát továb bi részletei is letölthetők!
SZENDRŐI HELYI VÁLASZTÁSI IRODA pdf*
SZAVAZATSZÁMLÁLÓ BIZOTTSÁGOK pdf*

Tájékoztatás
2016. szeptember 29.

A képre kattintva a tájékoztató nagyobban is letölthető!

Meghívó
2016.szeptember 23..

Szendrő Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. szeptember 28-án 14.00 órai kezdettel nyilvános ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.
Az ülés helye: Közösségi Ház, Díszterem Szendrő, Fő út 16.
NAPIREND

1./ Beszámoló az egészségügyi alapellátás helyzetéről
előadó: dr. Kovács Péter Pál mb. ügyeletvezető háziorvos

2./ Indítványok, javaslatok
- Javaslat a helyi adókról szóló 16/2015. (VIII.27.) önkormányzati rendelet módosítására
- Javaslat szociális tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatás igénybevételére
- Tájékoztatás a 2017. évre szóló Bursa Hungarica Ösztöndíj pályázat kiírásáról
- Pályázat benyújtása a közigazgatás adminisztratív terheinek csökkentését célzó projektek megvalósítására
- Meghatalmazás az ÉRV Zrt. részére 15 éves Gördülő Fejlesztési Terv elkészítésére és benyújtására
- A Szendrői Hétszínvirág Óvoda alapító okirat módosításának hiánypótlása
Zárt ülés:
- Elővásárlási jogról történő lemondás
- Bérlakás kiutalása iránti kérelem
Szendrő, 2016. szeptember 21.
Tomorszki István polgármester Meghívó Előterjesztések»


Meghívó a Zenei Világnapi Hangversenyre
2016. szeptember 28.

A képre kattintva a plakát továb bi részletei is letölthetők!

Magyar Dal Napja
2016. szeptember 13.

A Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár a Magyar Dal Napja alkalmából szeptember 9-én első alkalommal - de hagyományteremtő szándékkal- rendezte meg a Strandréten a Bódva-és Sajómenti települések népdalköreinek és kórusainak találkozóját, melyet Tomorszki István polgármester úr nyitott meg.
Nagy örömmel vettük, hogy 16 település 17 népdalköre ( Alsózsolca, Bódvaszilas, Borsodszirák, Edelény, Felsőzsolca, Hídvégardó, Homrogd, Kurityán, Múcsony-Alberttelep, Rudabánya, Sajóbábony, Sajósenye, Sajóvámos, Szirmabesenyő, Szögliget, Szendrő) fogadta el meghívásunkat erre az alkalomra.

A rendezvény zárásaként Liptákné Spisák Beáta igazgatónő és Paszternák János képviselő úr emléklappal és ajándékkal köszönte meg a résztvevőknek, hogy elfogadták meghívásunkat, majd Kisidáné Gríger Ildikó népdalkör vezető kedves gesztusként egy nagyon szép verset mondott el a résztvevőknek.

Csodálatos környezetben, csodálatos időben, igazán jó hangulatú délutánt tölthettünk el vidám, közösségszerető emberek társaságában.
Köszönettel tartozunk mindazoknak, akik a rendezvényünk sikeres lebonyolításában hatékonyan közreműködtek.


Magyar Dal Napja
2016. szeptember 07.

A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!

66. megyei bányásznapi ünnepség Szendrőben
2016. szeptember 8.

Szendrőben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete, valamint Szendrő város önkormányzatának közös szervezésében zajlott a 66. megyei bányásznapi ünnepség.
A rendezvény a bányászokért szóló misével kezdődött, majd a 2006-ban állított emlékmű előtt a tiszteletadás virágait helyezték el a különböző szakszervezetek, illetve a városi önkormányzat képviselői. A megemlékezés a Strandréten folytatódott.
Ünnepi beszédet mondott Török Dezső, a B-A-Z Megyei Közgyűlés elnöke, Rabi Ferenc, az Országos Bányász Szakszervezet elnöke, Szőke András, a szakszervezet kazincbarcikai tagozatának elnöke valamint Tomorszki István Szendrő város polgármestere.
Az ünnepi pillanatokat emelte az elismerő oklevelek átadása.
Török Dezső, a B-A-Z. Megyei Közgyűlés elnöke 15 főnek adományozott elnöki oklevelet. Rabi Ferenc a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének díjait adta át. Elnöki elismerő oklevélben részesült ezüstgyűrűvel Tomorszki István és Konyha Béla. Elismerő oklevelet kapott Lukács Ottóné, kongresszusi emlékéremmel jutalmazták Kalász Istvánnét. Köszöntötték az ötven, hatvan, hatvanöt éves szakszervezeti tagokat (Molnár Ferencnét, Kapor Ernőt, Vincze Zoltánnét, Lakó Ferencnét) .
Minden évben visszatérően szokásos része a bányásznapi ünnepségnek, hogy 50 éves házassági évfordulójukat ünneplő tagok ismételten megerősítik egykori fogadalmukat, ünneplik ARANYLAKODALMUKAT. Idén ebben a felemelő és megható szertartásban Demjén István és felesége Demjén Istvánné részesült.

Az ünnepi műsorban közreműködött a szendrői Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekara, a Százszorszép Mazsorett Csoport, Drótosné Mészáros Eszter –az Ujj Viktor Géza művésztanára és Bánkúti Sándorné – a putnoki alapszervezet elnökasszonya.

Majorette siker a Siófoki Európa Bajnokságon!
2016. szeptember 8..

Augusztus 25-28. között Siófokon került megrendezésre a Nemzetközi Majorette Szövetség szervezésében a 13. Mazsorett Európa Bajnokság.

A Százszorszép Majorette Csoport ezen a nagyszabású nemzetközi versenyen is olyan előkelő helyezéseket ért el, mely városunkat, a nagyszerű szülői gárdát is büszkeséggel töltötte el.

Az eredmények:

 • Cadet bot trio - 2.helyezés
 • Cadet bot mini - 3.helyezés
 • Cadet solo ritmikus twirling -4. hely (Dányi Bodza Anna)
 • Tradicionális junior bat solo -3. helyezés (Kurti Szabina)
 • Senior bat duó- 1. helyezés - EURÓPA BAJNOKI CÍM
 • Senior bat trió – 4. hely
 • Senior mix mini - 1. helyezés - EURÓPA BAJNOKI CÍM
 • Senior bot mini -2. helyezés
 • Pom miniformáció – 1. hely - EURÓPA BAJNOKI CÍM
 • Junior mix team – 2. hely
 • Junior bat team 2. hely

Hálát és köszönetet érdemelnek azok a vállalkozók, cégek, akiknek anyagi támogatásával megvalósulhatott ezen a nagyszabású versenyen való részvétel valamint köszönet a szülőknek áldozatkész segítségükért és mindenkinek, aki szurkolt a Százszorszépeknek !
Külön köszönet a lányok edzőinek: a „Kerekes duónak” kitartásukért, türelmükért és az ötletes koreográfiákért valamint Ilyó Kovács Istvánnak az ismételten kényelmes utaztatásért !


Meghívó
2016. szeptember 02.

A képre kattintva a meghívó nagyobban is letölthető!

Meghívó
2016. augusztus 19..

Szendrő Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. augusztus 24. napján 14:00 órai kezdettel nyilvános ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.
Az ülés helye: Közösségi Ház Szendrő, Fő út 16.
NAPIREND
1. Tájékoztató a nevelési és oktatási intézmények 2015/2016-os tanévben végzett munkájáról és a 2016/2017-es tanévre való felkészülésről
Előterjesztő: intézményvezetők
Az előterjesztés készítéséért felelős: Intézményvezetők
2. Javaslat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázathoz történő csatlakozásra
Előterjesztő: Tomorszki István polgármester
Az előterjesztés készítéséért felelős: Szervezési és Titkársági Iroda
3. Indítványok, javaslatok.
Szendrő, 2016.augusztus 18.
Tomorszki István polgármester Meghívó Előterjesztések»


Ünnepeltünk....
2016. augusztus 22.


Szendrő Város Önkormányzata és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár közreműködésével igazán bensőséges tartalommal megtöltött szertartáson emlékezett meg Államalapításunk és a Magyarok Kenyere ünnepéről augusztus 20-án.
A Római Katolikus Templom -mely az ünnepség helyszíne volt-, megtelt ezen a délutánon, így öröm volt számunkra, hogy sokan gondolták úgy, együtt egy közösségként ünnepelnek mindannyiunkkal.
Az ünnepi szentmise után került sor az új kenyér megáldására és megszentelésére Vanyo Péter káplán és Benke András tiszteletes közbenjárásával.
Zupkó Bence előadásában Szuhanics Albert: Államiságunk ünnepe
c. versét hallhattuk.
Ezt követően ünnepi beszédet mondott
Riz Gábor miniszteri biztos, térségünk országgyűlési képviselője és
Taskó József a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara B-A-Z megyei elnöke.
Ünnepségünk zárásaként Tomorszki István polgármester úr megszegte az új kenyeret.
Az ünnepségen résztvevők Magyarok Kenyere logóval ellátott cipót kaptak ajándékul, melyet a nagybarcai Lezák Pékségben sütöttek erre az alkalomra.

MEGHÍVÓ
2016. augusztus 11.

A képre kattintva a meghívó nagyobban is olvasható!


Hirdetmények!
2016. augusztus 15.


Ismerős Arcok koncert
2016. augusztus 11.

A 4. Kolorcity Fesztivál programsorozat keretén belül nagysikerű koncertet adott augusztus 7-én az Ismerős Arcok Zenekar a strandréten.
A közel négyszáz résztvevő közül nagyon sokan ismerősökként üdvözölték a zenekar tagjait, hiszen majd minden koncertjükre elkísérik őket.


Lakossági tájékoztató!
2016. augusztus 11.

Mézelő méhek nyúlós költésrothadásának megállapítása miatt zárlat elrendelése.
Határozat letölthető pdf*


4. KOLORCITY FESZTIVÁL
2016. július 18.

A képre kattintva a fotó nagyobban is látható!

Meghívó
2016. július 22..

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete2016. július 27-én 14.00 órai kezdettel nyilvános együttes ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.
Az ülés helye: Közösségi Ház Díszterem Szendrő, Fő út 16.
Napirend
További részletek» Előterjesztések»


20.JUBILEUMI VÁROSNAP SZENDRŐN
2016. július 11.

JUBILEUMI VÁROSNAP
Várossá válásunk 20. évfordulójára emlékeztünk az elmúlt hétvégén, melyen színes, látványos programokkal vártuk a szendrőieket.
Július 1-jén Ökumenikus Istentisztelettel vette kezdetét az ünnepség a kastélykertben Ferencz Károly plébános, Benke András tiszteletes valamint a Katolikus-Református közös kórus közreműködésével, majd Jubileumi Ünnepi testületi üléssel folytatódott.
Ünnepi beszédet mondott Tomorszki István polgármester, Riz Gábor országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Hudák Zita Edelényi Járási Hivatal vezető, Matusz Tamás Hídvégardó polgármestere.
Jubileumi emlékplakettek átadására került sor ezt követően azok számára, akik várossá válásunk évében (1996) töltöttek be valamilyen tisztséget az önkormányzat képviselőtestületében.
Nevezetesen:

• Mester Árpád nyugalmazott polgármester
• Veres József alpolgármester
• Hadházy László - Oktatási, Közművelődési és Sport Bizottság tagja
• Lázai László - Pénzügyi Bizottság tagja
• Móth László - Ügyrendi Bizottság elnöke
• Szemenyei András - Szociális, Egészségügyi, Nemzetiségi és Etnikai Bizottság tagja
• Vidó György - körjegyző
További részletek»


Álláspályázat: Háziorvos
2016. július 11.

Szendrő Város Önkormányzata pályázatot hirdet I. Háziorvosi Rendelő háziorvos munkakör betöltésére.
A jogviszony időtartama: vállalkozási forma, vagy határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony
Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő
A munkavégzés helye: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3752 Szendrő, Rákóczi utca 17.
A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok:
-I. Háziorvosi körzet háziorvosi teendőinek ellátása
-a háziorvosi ellátáshoz kapcsolódó központi ügyeletben való részvétel
További részletek»


Jubileumi Városnap 2016. július 1-2-3.
2016.június 06.

A képre kattintva a plakát további részletei is olvashatók!

X. Szendrői Éjszakai Túra 2016. július 1.
2016.június 10.

A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!

Szendrői Veteránjármű-találkozó
2016.június 22.

A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!

Múzeumok Éjszakája
2016. június 29.

Intézményünk csatlakozva – az országos Múzeumok éjszakája programhoz – tartalmas és látványos lehetőségeket kínált a múzeumok, kiállítóhelyek megismeréséhez az érdeklődők számára. 5 helyszínen VÁNDORKÖNYV-vel kellett bejárni a kiállítási helyeket, majd azokat megismerve játékos feladatban vehettek részt a barangolók. A helyesen kitöltők (71 fő) nyereménysorsoláson vettek részt, melynek díját – kerékpár utalványt – Bodnár Lajos nyert. Gratulálunk! A fellépők a Kékfestőház 50 éves évfordulójához igazodva kékfestős ruhákban, helyi kötődésű műsorokkal készültek. Köszönjük a Szendrői Református Iskola kiskórusának és néptánc csoportjának közreműködését és felkészítők munkáját. Erre az alkalomra a Szendrői Népdalkör Kisidáné Gríger Ildikó népdalkör vezető saját gyűjtésű balladáját dolgozták fel egyedi látvánnyal – képes történeti háttérrel kiegészítve. Az előadásukban Apáti Dánielné versét „ megénekelték” amely a Kékfestő Házunkról szólt. Nagyon egyedi és a rendezvény jellegéhez szorosan kötődő előadásukat ezúton is köszönjük! Szintén köszönet illeti Hadházy László kollégánkat a fotók elkészítése és szerkesztői munkája elvégzéséért. Jó program volt jó emberek társaságában. Köszönjük a résztvevők és az érdeklődők jelenlétét, legyen szerencsénk sokszor még így együtt ünnepelni.

Határtalanul/"Szép Erdélyországban" jártunk
2016. június2 7.

Iskolánk a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola7. osztályos tanulói tanáraikkal a Határtalanul! című program keretében Erdélybe kirándulhattak 2016. május 11- től 14- ig
Tanulóink megismerhették az Erdélyben élő magyar lakosság helyzetét, életmódját és történelmét. Élő történelem, irodalom, ének, hon- és népismereti, dráma órákon keresztül látogattuk meg a történelmi emlékhelyeket.
Jártunk Nagyváradon, Gyulafehérváron, Vajdahunyad várában. Marosillyén Bethlen Gábor szülőházában voltunk. Nagyszalontán megnéztük az Arany János Múzeumot, felkerestük az író szülőháza helyén álló tájházat, a temetőt.
A nagyszalontai és dévai gyermekotthonban volt a szállásunk. Így közös programokat szervezhettünk az ott lakó gyerekekkel, felnőttekkel. Barátságok szövődtek a tanulók között a sport- és kulturális tevékenységek során.
Aradon megkoszorúztuk a vértanúk emlékművét, Máriaradnán megcsodáltuk a templomot.
Varázslatos vidékeken túrázhattunk és erőt meríthettünk az erdélyi emberek életszeretetéből, gondolkodásmódjából, egymás iránti tiszteletéből, humorából.
Valamennyien rengeteg új ismerettel, élménnyel, baráti kapcsolatokkal gazdagodva tértünk haza.


Múzeumok Éjszakája
2016.június 10.

A képre kattintva a plakát nagyobban is olvasható!

Tanévzáró ünnep a Szendrői Hétszínvirág Óvodában
2016. június 7.

2016. június 3-án került sor a nagycsoportosok búcsúztatására a Szendrői Hétszínvirág Óvodában. Az esemény Szendrő várossá válásának 20. évfordulója jegyében rendhagyó módon lett megtartva a Strand-réti nagyszínpadon. Az idei tanévben 51 kisgyermek köszönt el az intézménytől, akik ősztől megkezdik általános iskolai tanulmányaikat.
Ehhez kívánok nekik sok sikert az intézmény dolgozói nevében.
Báriné Ujvári Krisztina óvodavezető


Álláspályázat
2016. június 9.

A Szendrő Város Önkormányzat a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Szendrő Város Önkormányzat Szendrői Gazdasági Műszaki Ellátó Szervezet Igazgató (magasabb vezető)
munkakör betöltésére.
A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony
Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő
A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre, 2016.08.01-től 2021.07.31-ig szól.
A munkavégzés helye: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, 3752 Szendrő, Hősök tere 6.
A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok: További részletek»


Ünnepi könyvhét
2016. június 7.

Az Ünnepi Könyvhét alkalmából a Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár Csóti György volt országgyűlési képviselőt látta vendégül a Közösségi Ház Dísztermében 2016. június 3-án. A politikus a „25 év a nemzetpolitika szolgálatában„ címmel megjelent interjú kötetét mutatta be az érdeklődő résztvevőknek, beszélgetőpartnere Antal Eszter volt.


Ezer lámpás éjszakája!
2016. június 02.

A május 28-án megtartott tartalmas programokkal teli rendezvény sok érdeklődőt csalogatott a Strandrétre.
Köszönet a fellépőknek:
• a Százszorszép Majorette Csoport lányainak és felkészítőiknek - Kerekes Katinkának és Kerekes Lillának;

• a Szendrői Református Általános Iskola diákjainak és felkészítő pedagógusaiknak,
• a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola gyermekközösségének és felkészítő tanáraiknak
• az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Zenekarának és a zenekari vezetőjének Virág Csabának a közreműködődésért.
Köszönjük szépen a programon jelen lévő
• Egészségfejlesztési Iroda munkatársainak
• a Városi Szociális Szolgáltató Központ munkatársainak;
• az Edelényi Rendőrkapitányság kollégáinak;
• a Magyar Vöröskereszt dolgozóinak a szakmai együttműködéseket, bemutatóikat.
Számos együttműködő mellett köszönet
• Béresné Majoros Ildikó és Bognárné Szaniszló Zsuzsanna igazgató helyettes kolléganőknek a fejlesztő játékokban nyújtott iránymutatásukért,
• Zsemkó Józsefnek az állatok megszerettetésért és
• minden Közművelődési Központ dolgozónak a lelkiismeretes, kitartó munkáért.
• Köszönet a Polgárőrség jelenlétéért és végül
a hálás közönségnek, hogy itt voltak ezen a rendezvényen velünk!!!!!!!


Meghívó
2016. május 31

A szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait, ismerőseit 2016. június 3-án 14.00 órától Ünnepi Könyvhét alkalmából Csóti György volt országgyűlési képviselő "25 év a nemzetpolitika szolgálatában" interjú kötet bemutatójára.
Helye: Közösségi Ház díszterme, Szendrő, Fő út 16.


Meghívó
2016. május 20.

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete2016. május 25-én 14.00 órai kezdettel nyilvános együttes ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.
Az ülés helye: Közösségi Ház Díszterem Szendrő, Fő út 16.
Napirend
További részletek» Előterjesztések»


Ötszörös Magyar Bajnokok a Százszorszépek!
2016 május 18.

Pünkösd hétvégéjén Móron került megrendezésre a Magyar Majorette Szövetség által szervezett XVI. Magyar Mazsorett Bajnokság.
A Százszorszép Majorette Csoport fáradtan, de nagy boldogsággal zárta az elmúlt három verseny napot, hiszen öt kategóriában is Magyar Bajnoki címet szereztek !!
Ezen túlmenően minden koreográfiájuk olyan eredményes volt, mely ismételten nagy büszkeséggel tölt el mindnyájunkat !
Az eredmények:
Senior bot mini 1.helyezés
Senior pon mini 1.helyezés
Senior mix mini 1. helyezés
Junior bot csapat összetett 1.helyezés
Cadet bot trio 1.helyezés
Junior mix 2. helyezés
Senior bot trio 2.helyezés
Cadet bot mini 3.helyezés
Cadet bot szolo 5.helyezés (Dányi Bodza Anna)
Junior bot szolo 6.helyezés (Kurti Szabina)

A három nap alatt elért helyezések alapján átvehették a bajnokság második legjobb csapatának járó díjat is !
Ezen eredmények alapján a Százszorszépek részt vesznek az augusztusban Siófokon megrendezésre kerülő Európa Bajnokságon !
Hogy ilyen eredményekről számolhatunk be, az a csapat és a trénereik közös munkáján múlik, melyhez szükség van egy nagy adag türelemre, kitartásra és empátiára. Ez a „Százszorszépeinkben” meg van !
Hatalmas gratuláció ezért a lányoknak valamint Kerekes Katinkának és Kerekes Lillának !
Köszönjük a szülőknek az áldozatkész segítségüket valamint azoknak, akik szurkoltak nekik !


Ezer lámpás éjszakája!
2016. május 13.

A képre kattintva a plakát nagyban is olvasható!

Verses-mesés délelőtt az óvodában
2016. május 02.

A Szendrői Hétszínvirág Óvodában 2016. március 10-én, hagyományainkhoz híven, megtartottuk a verses-mesés délelőttöt.
Fontosnak tartjuk a mesék megszerettetését, az irodalmi élménynyújtás sokszínűségét, a gyermekek nyelvi és képzelet világának gazdagítását. A délelőtt jó alkalmat teremtett a szülők számára is, hogy felmérhették gyermekeik képességeit, valamint betekintést nyerhettek az óvodánk életébe. Örömmel tapasztaltuk, hogy pozitívan értékelték felkészítő munkánkat és élvezettel hallgatták gyermekeiket, amint elkalauzolták őket a versek és mesék varázslatos világába.
A kicsik számára élményekben gazdag volt ez a nap. Minden csoport vidáman és felszabadultan adta elő a produkciókat.

Hirdetmények!
2016. március 31.


Lakossági Tájékoztató!
2016. április 25.

Lakossági tájékoztató áramszünetről: További részletek»

Meghívó
2016. április 22..

Szendrő Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. április 27. napján 14:00 órai kezdettel nyilvános ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.
Az ülés helye: Közösségi Ház Szendrő, Fő út 16.
NAPIREND
1./ Beszámoló a Szendrői GAMESZ 2015. évben végzett tevékenységéről
előadó: Fenyő Márk igazgató

2./ Szendrő Város Önkormányzat 2015. évi költségvetésének módosítása
előadó: Tomorszki István polgármester
3./ 2015. évi költségvetésről szóló zárszámadási rendelet elfogadása
előadó: Tomorszki István polgármester
4./ Tájékoztató az önkormányzat hivatalánál és intézményeknél végzett belső ellenőrzés tapasztalatairól
előadó: Tomorszki István polgármester, dr. Párkány Tünde belső ellenőr
5./ Beszámoló a lejárt határidejű önkormányzati határozatok végrehajtásáról
előadó: Tomorszki István polgármester6./ Indítványok, javaslatok
- Étkezési térítési díjakat megalapozó nyersanyag normák és a dolgozói- ás vendégétkeztetési térítési díjának meghatározásáról szóló 34/2016.(III. 30.) határozat módosítása
- A gyermekétkeztetés intézményi térítési díjairól szóló 9/2015.(III.26.) rendelet módosítása
- Az önkormányzat helyi adókról szóló 16/2015 (VIII.27.) rendeletének módosítása
Szendrő, 2016. április 21.

Tomorszki István polgármester

 


Meghívó
2016. április 14.

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, Galvács Község Önkormányzatának Képviselő-testülete valamint Szuhogy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. április 20. napján
14.00 órai kezdettel nyilvános együttes ülést tart,
melyre tisztelettel meghívom.
Az ülés helye: Közösségi Ház Díszterme Szendrő, Fő út 16.

Napirend

További részletek»


Hirdetmény!
2016. április 13.

Nemzeti Földalapkezelő Szervezet További részletek»

Lakossági Felhívás!
2016. április 13.

Lakossági Felhívás az erdő-és szabadtéri tüzek megelőzésére További részletek»

Író-olvasó találkozó
2016. április 12.

A Magyar Költészet Napja alkalmából Hornyák Gyula író-olvasó találkozójára került sor 2016. április 11-én a Közművelődési Központ és Könyvtár olvasótermében. A galvácsi születésű író ma is nagyon kötődik szülőfalujához, a „Galvács Öröksége” Kulturális Egyesület alapítója, első elnöke. Írásaiban kiemelt szerepet kapott a szülőföld régmúltjának feldolgozása, mai állapotának mind szélesebb körben történő bemutatása. Kultúraszervezői, kultúraközvetítői tevékenységéért, helytörténeti munkájáért a Falvak Kultúrájáért Alapítvány a Magyar Kultúra Lovagja címet adományozta számára.

Lakossági Felhívás!
2016. április 01.

A ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt Lakosságot, hogy szolgáltatási területén lim-lomtalanítást végez. A lomtalanítás díjmentes.
A lomtalanítás alkalmával minden, a szeméttárolók környékére kihelyezett nagyobb terjedelmű hulladék (pl.: bútor, edények, egyéb feleslegessé vált eszközök, tárgyak) elszállításra kerül. A nagyméretű lomokat (pl.: ágy, szekrény, ülőgarnitúra) szétszedett állapotban kell kihelyezni úgy, hogy az kézi erővel könnyen mozgatható legyen. További részletek»

Buszos kirándulás a Várbarátok szervezésében!
2016. március 31.

A képre kattintva további részletes programok is olvashatók!

Húsvéti üdvözlet

Minden Kedves
honlap látogatónak
Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánok !

Tomorszki István
polgármester

Húsvéti dekoráció a Főtéren
2016. március 24.

A Közművelődési Központ dolgozói tavaszt varázsoltak városunk Főterére. A nyuszipár idén tojásfával bővült, amelyre bárki, bátran tehet további tojásdíszeket.


Figyelem!
2016. március 24..

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy
Szendrő Város Képújsága átmenetileg nem üzemel.
A hiba elhárításáig szíves türelmüket kérjük !
a Szerkesztőség

PÓT-EBOLTÁS!/Felhívás letölthető»
2016.március 24.

A 164/2008 (XII. 20.) FVM rendelet szerinti ebek kötelező veszettség elleni védőoltására és kötelező féregtelenítésére az alábbi helyen és időben kerül sor:
2016. április 8. /PÉNTEK/
800 – 830-ig Verbéna
900 – 930-ig Kisállomás
930 – 1000-ig Nagyállomás
1000 – 1030-ig Ivánka
1030 – 1100-ig Strand-rét

Oltásra kötelezett minden 3 hónapos életkort betöltött eb és minden 1 évesnél fiatalabb egyszer oltott eb.
Mikrochippel nem jelölt eb veszettség elleni oltásban nem részesülhet!
Mikrochipes megjelölés a helyszínen kérhető, a chippel még NEM rendelkező kutyák részére!
Kérjük az ebtartókat, hogy az ebek oltási könyvét hozzák magukkal!
Oltási díj + féregtelenítés: 4.000.-Ft/ eb
Az elveszett oltási könyv pótlási díja: 500.- Ft!
Mikrochippel való megjelölés díja: 3500.-Ft./eb
Az állat tartási helyén igényelt oltás esetén +1000Ft. kiszállási díj fizetendő.
Időpontegyeztetés: 06-30/624-6117

Polgármesteri Hivatal
Dr. Beresnyák Viktor állatorvos 06-30/476-5952

A szabadságharc hőseire emlékeztünk...
2016. március 17.

A Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár szervezésében a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola Aulájában tartott ünnepségen emlékeztünk meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseiről.
A március 11-ei rendezvényen ünnepi beszédet mondott Riz Gábor miniszteri biztos, térségünk országgyűlési képviselője.
Színvonalas ünnepi műsor összeállítással készültek az Ujj Viktor Géza Alapfokú
Művészeti Iskola növendékei
: Veres Adrienn és Veres Viktor valamint pedagógusa
Fogarasi Tamás és az Apáczai Csere János Általános Iskola tanulói
Tajnai -Vincze Anita és Szabadosné Bakos Magdolna felkészítésével.
Az ünnepség gyertyás felvonulással és koszorúzással ért véget a Református Templomkertben lévő kopjafánál.


Ezekről a sikerekről érdemes olvasni!!!
2016. március 17.

Püspökladány adott otthont a Magyar Majorette Szövetség tavaszi versenyének, melyen a Százszorszép Majorette Csoport is megmérette magát.
A kora hajnali indulás sem jelentett akadályt a lányok számára, hiszen olyan kimagasló sikerekkel tértek haza, amelyekre méltán lehetünk büszkék.
Az eredmények:

 • Cadet baton szolo 2. hely - Dányi Bodza
 • Cadet baton trio 1. hely - Dányi Bodza, Vécsei Emma, Gombkötő Anna
 • Cadet baton mini 1. hely
 • Junior baton szolo 3. hely - Kurti Szabina
 • Senior baaton trio 1. hely - Budai Beáta, Balogh Eszter, Puskás Viktória
 • Senior baaton mini 1. hely
 • Senior mix mini 1. hely
 • Junior baton team ezüst minősités
Minden elismerés a „Kerekes duónak” a felkészítésért !
Szép volt lányok !!
Szép volt Százszorszép !!

MEGHÍVÓ!
2016. március 04.

A képre kattintva további részletek is olvashatók!

Meghívó
2016. március 07.

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. március 9. napján
17.30 órai kezdettel nyilvános ülést tart,
melyre tisztelettel meghívom.
Az ülés helye: Közösségi Ház Szendrő, Fő út 16.

Napirend

További részletek»


Meghívó
2016. március 07.

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. március 9. napján
16.00 órai kezdettel közmeghallgatást tart,
melyre tisztelettel meghívom.
Az ülés helye: Közösségi Ház Díszterme Szendrő, Fő út 16.

Közmeghallgatás témái:

További részletek»


"Az év hangszerese Szendrőben"
2016. március 07.A Százszorszép Majorette Csoport idei első sikerei!
2016. március 02.

Szolnokon került megrendezésre a „III.Szolnok Open” elnevezésű nemzetközi majorette verseny, melyen a benevezett csapatok 290 koreográfiát mutattak be ezen a napon.
A mi lányaink a - hajnali indulás ellenére - ismét kimagaslóan szép eredményeket értek el.
Az eredmények:

 • Cadet bot trió I.helyezés
 • Cadet bot mini II.helyezés
 • Cadet bot solo IX.helyezés
 • Junior bot csapat I.helyezés
 • Senior bot trio III.helyezés
 • Junior bot solo IV.helyezés
 • Senior duó I.helyezés
 • Senior mix mini II.helyezés
 • Senior bot mini II.helyezés
Gratulálunk a lányoknak a remek eredményekhez, Kerekes Katinkának és Kerekes Lillának
a kitartó és sokszor nagy türelmet igénylő munkához !

Köszönet a szülőknek és mindazoknak, akik szurkoltak a csoportnak valamint Ilyó Kovács Istvánnak a kényelmes és biztonságos utaztatásért !

EBOLTÁS!
2016. február 16.

A 164/2008 (XII. 20.) FVM rendelet szerinti ebek kötelező veszettség elleni védőoltására és kötelező féregtelenítésére az alábbi helyen és időben kerül sor:

2016. március 4. /PÉNTEK/ 800 – 900-ig Verbéna
2016. március 5. /SZOMBAT/ 800 – 900-ig Kisállomás
2016. március 5. /SZOMBAT/ 930 – 1030-ig Nagyállomás
2016. március 5. /SZOMBAT/ 1100 – 1130-ig Ivánka
2016. március 5. /SZOMBAT/ 1300 – 1330-ig Strand-rét

Oltásra kötelezett minden 3 hónapos életkort betöltött eb és minden 1 évesnél fiatalabb egyszer oltott eb. Mikrochippel nem jelölt eb veszettség elleni oltásban nem részesülhet!
Mikrochipes megjelölés a helyszínen kérhető, a chippel még NEM rendelkező kutyák részére!
Kérjük az ebtartókat, hogy az ebek oltási könyvét hozzák magukkal!
Oltási díj + féregtelenítés: 4.000.-Ft/ eb
Az elveszett oltási könyv pótlási díja: 500.- Ft! Mikrochippel való megjelölés díja: 3500.-Ft./eb
Az állat tartási helyén igényelt oltás esetén +1000Ft. kiszállási díj fizetendő.
Időpontegyeztetés: 06-30/624-6117
Polgármesteri Hivatal

Dr. Beresnyák Viktor állatorvos 06-30/476-5952 /Felhívás letölthető»


Meghívó
2016. február 04.

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. február 10. napján
14.00 órai kezdettel nyilvános ülést tart,
melyre tisztelettel meghívom.
Az ülés helye: Közös Önkormányzati Hivatal Tanácskozó terem. Szendrő, Hősök tere 1.
Napirend
1. A 2016. évi költségvetési javaslat előterjesztése
előadó: Tomorszki István polgármester
2. A bizottságok 2016. I. félévi munkaterveinek bemutatása
előadó: Tomorszki István polgármester
3. Beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről
előadó: dr. Istenes Ibolya jegyző, Tomorszki István polgármester
4. „Szendrő 20”- 20 éves a város programsorozat terve
előadó: Tomorszki István polgármester
5. Nemzetiségi Önkormányzatokkal kötött megállapodások felülvizsgálata
előadó: Tomorszki István polgármester
6. Indítványok, javaslatok
Szendrő, 2016. február 3.

Tomorszki István
polgármester

Álláspályázat: Vezető gondozó munkakörre!
2016. február 02.

A Városi Szociális Szolgáltató Központ –Szendrő a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A § alapján pályázatot hirdet Városi Szociális Szolgáltató Központ és Árpád-házi Szent Erzsébet Időskorúak Átmeneti Gondozóháza Házi segítségnyújtás Vezető gondozó munkakör betöltésére.
A közalkalmazotti jogviszony időtartama: Határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony
Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő
A munkavégzés helye: 3752 Szendrő, Rákóczi út 26-28.

További részletek»

A Magyar Kultúra Napjára emlékeztünk....
2016. január 25.

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak az irodalomtörténeti eseménynek az emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be híres költeményét a Himnuszt. A tiszteletadás évek óta igyekszik felhívni a figyelmet nemzeti kultúránk tárgyi és szellemi értékeire.
Ezen a napon az intézmények országszerte különböző rendezvényekkel emlékeznek évezredes hagyományainkra, gyökereinkre, múltunkra, mint ahogyan a Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár is tette ezt a Közösségi Ház Dísztermében megtartott ünnepségén.
Ünnepi köszöntőt mondott Tomorszki István polgármester úr, majd az Ózdi Művelődési Intézmény Zenés Színházának tehetséges fiataljai műsor összeállítását tekinthették meg a jelenlévők.
Ebből az alkalomból évek óta végzett kimagasló kulturális tevékenységéért Paszternák János „Városunk Kultúrájáért” elismerésben részesült.
Az aktív kultúraközvetítő tevékenység elismeréseként járó oklevelet és emlék albumot Liptákné Spisák Beáta igazgatónő és Tomorszki István polgármester úr adott át.


Meghívó
2016. január 22.

MEGHÍVÓ
Szendrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, Galvács Község Önkormányzatának Képviselő-testülete valamint Szuhogy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2016. január 27 napján 14.00 órai kezdettel nyilvános együttes ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.
Az ülés helye: Közösségi Ház Díszterme Szendrő, Fő utca 16.
Napirend

1./ Beszámoló a Szendrői Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évi munkájáról
előadó: dr. Istenes Ibolya jegyző
2./ A Szendrői Közös Önkormányzati Hivatal 2016. évi költségvetésének jóváhagyása
előadó: Tomorszki István polgármester, dr. Istenes Ibolya jegyző
3./ Indítványok, javaslatok
Szendrő, 2016. január 20.

Tomorszki István
polgármester

MEGHÍVÓ!
2016. január 18.

A Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár
szeretettel meghívja Önt
a Magyar Kultúra Napja
tiszteletére rendezendő ünnepségére
2016. január 22-én (pénteken) 14.00 órára a
Közösségi Ház Dísztermébe.
Ünnepi köszöntő
Ünnepi műsor-összeállítással közreműködik az ÓMI Zenés Színháza-Ózd

Lakossági tájékoztató! /letölthető pdf*
2016. január 12.

A Szendrői Egészségfejlesztési Iroda tisztelettel értesíti a Lakosságot, hogy 2016 évben az alábbi új szolgáltatásokat nyújtja a Tisztelt Lakosoknak:
· szív és érrendszeri betegklub
· cukorbeteg klub
· korszerű táplálkozás tanácsadás, testsúlykontroll klub
· allergiás betegklub
· daganatos betegklub
A klubok közül az alábbiak januárban az Egészségfejlesztési Irodában kerülnek megrendezésre az alábbiak szerint:
· szív és érrendszeri betegklub – 2016.01.13-án, 16.30 órakor, vezeti Dr. Kiss levente kardiológus adjunktus
· allergiás betegklub – 2016.01.20-án, 15.00 órakor, vezeti Dr. Németh Gyula gyermek tüdőgyógyász főorvos, egyetemi docens
· korszerű táplálkozás tanácsadás, testsúlykontroll klub – 2016.01.25-én, 15.30 órakor, vezeti Gór Ágnes dietetikus
· érbetegségek és cukorbeteg klub – 2016.01.29, 15.00 órakor, vezeti Dr. Kiséry Csaba diabetológus és angiológus adjunktus.

A klubfoglalkozásokon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges a terem befogadóképessége és a személyes kontaktus megőrzése érdekében.
Jelentkezni lehet a foglalkozásokat megelőző nap 16.00 óráig, munkaidőben (8-16 óra) személyesen az Egészségfejlesztési Irodában (Rákóczi út 11), illetve a 800-650 telefonszámon.
A klubfoglalkozásokon a részvétel és az Iroda szolgáltatásai INGYENESEK!


Lakossági tájékoztató!
2016. január 06.

KÖRZETI MEGBÍZOTT ELÉRHETŐSÉGEI

Körzeti megbízott: Eszenyi László r.ftőrm.

Cím: Szendrő, Rákóczi út 11
Telefon: 48/524-000,
E-mail: edelenyrk@borsod.police.hu


További hírek az achívumbanAdatkezelési Tájékoztató
IMPRESSZUM
© 2001-2022

SZENDRŐI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL
Postai cím: 3752 Szendrő, Hősök tere út 1.
Telefon: 06-48-560-506
E-mail: titkarsag@szendro.hu