Szendrő Város honlapja

Archívum 2017

Negyedik gyertyagyújtás....
2017. december 23.

December 23-án a SZERETET szimbólumának gyertyáját gyújtottuk meg a Főtéren lévő adventi koszorún. Nagyon sokan gondolták úgy, hogy együtt ünnepelve tegyük még meghittebbé a
Karácsony közeledtét.
A hagyományoknak megfelelően Liptákné Spisák Beáta a Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár igazgatója köszöntötte a résztvevőket.
Ünnepi beszédet mondott és a koszorún lévő negyedik gyertyát meggyújtotta Tomorszki István polgármester úr.
Ezt követően Benke András tiszteletes úr és Ferencz Károly esperes-plébános úr megáldották a koszorút.
Az ünnepi műsor közreműködői voltak a Szendrői Népdalkör tagjai, a Százszorszép Majorette Csoport. Nagyon szép Karácsonyi dallamok csendültek fel az Operett Miskolcz művészeinek -Ládi Gabriellának és Bagi Csabának- előadásában.
Az ünnepség zárásaként a Német Nemzetiségi Önkormányzat valamint a Nyugdíjas Bányász Szakszervezet Szendrői Alapszervezete szeretetvendégséggel kedveskedett minden
résztvevőnek.


KARÁCSONYVÁRÓ RENDEZVÉNYEK
2017. november 16.


Tájékoztatás!/letölthető pdf*
2017. december 20.

Tisztelt Ügyfelek az Edelényi Kormányablakban az ügyfélfogadás az alábbiak szerint módosul:
2017. december 22-én (pénteken) 8.00. – 14.00.
és
2017. december 29-én (pénteken) 8.00. – 14.00.
A következő ügyfélfogadási és ügyintézési nap 2018. január 2.-a, mely naptól kezdődően az ügyfélfogadás és ügyintézés a megszokott rend szerint zajlik.
Edelény, 2017. december 18. Tisztelettel:

dr. Hudák Zita s.k.hivatalvezető


Meghívó
2017. december 13.

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
2017. december 20. napján 14.00 órai kezdettel lakossági fórummal egybekötött nyilvános ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.
Az ülés helye:
Közösségi Ház Díszterme Szendrő, Fő út 16.
Napirend: További részletek letölthetők pdf*
Előterjesztések pdf*

Meggyújtottuk Advent 3. Gyertyáját.
2017. december 19

Advent harmadik vasárnapján az öröm gyertyájának meggyújtására került sor városunk Főterén. Liptákné Spisák Beáta a Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár igazgatója az ünnepvárás gondolataival köszöntötte a résztvevőket. Erre az alkalomra a Római Katolikus Egyház gyermekközössége készült nagyon szép és tartalmas műsor összeállítással. Zupkóné Juhász Bernadett Szántó Miklósné versét olvasta fel. Ünnepi beszédet mondott, majd az adventi koszorú 3. gyertyáját meggyújtotta Ferencz Károly esperes-plébános úr.


MEGHÍVÓ KARÁCSONYI HANGVERSENYRE
2017. december 13.

A képre kattintva a meghívó nagyobban is letölthető!


Meggyújtottuk az Adventi ünnep 2. gyertyáját.
2017. december 10

Elérkezett Advent második vasárnapja, melyen a REMÉNY-t szimbolizáló lila gyertya meggyújtására került sor városunk Főterén.
A résztvevőket Liptákné Spisák Beáta a Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár igazgatója köszöntötte.
Erre az alkalomra a Hétszínvirág Óvoda kisóvodásai valamint az Apáczai Csere János Általános Iskola 2.a és 4.a osztályos tanulói készültek színvonalas műsorral.
Ünnepi beszédet mondott Kalász László az Apáczai Csere János Általános Iskola intézményvezetője, advent második gyertyáját meggyújtotta Báriné Ujvári Krisztina a Hétszínvirág Óvoda óvodavezetője.
Az ünnepség zárásaként Tomorszki István polgármester úr megköszönte a műsorban résztvevő gyermekeknek és felkészítőiknek közreműködését.

Meggyújtottuk Advent első gyertyáját....
2017. december 03.

A Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár szervezésében Advent első vasárnapján ünnepi műsor keretei között gyújtottuk meg az első gyertyát.
A gyönyörű hóesés még meghittebbé varázsolta ezt az alkalmat, amelyre a Református Egyházközség bölcsődés, óvodás és általános iskolás gyermekei készültek nagy-nagy lelkesedéssel.
Apáti Dánielné „Ránk tekintesz Karácsony” c. saját versét szavalta el, majd Benke András tiszteletes úr ünnepi gondolatai után Kókainé Béres Marianna igazgatónő meggyújtotta a koszorú első gyertyáját.

JELENTÉS
2017. december 04.

JELENTÉS SZENDRŐI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE
2017 . ÉVI HATÓSÁGI ELLENŐRZÉSÉRŐL További részletek letölthetők pdf*


HIRDETMÉNY
2017. november 07.


Bursa Hungarica Pályázat 2018.
2017. október 03.

FELHÍVÁS
Szendrő Város Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával Együttműködve, az 51/2007. (III.26) Kormányrendelet és a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény alapján ezennel kiírja a 2018. évre a BURSA HUNGARICA Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot
1. A pályázat benyújtásának módja és határideje További részletek letölthetők pdf*
Nyilatkozat pdf* Nyilatkozat word*

Emlékeztünk....
2017. október 25

Az ’56-os forradalom és szabadságharc eseményeinek méltó megemlékezésére gyűltünk össze az Apáczai Csere János Általános Iskola Aulájában.
Az ünnepség Kósa Noéminek az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusának zongoradarabjával vette kezdetét, majd Jósvay Istvántól - az Apáczai Csere János Általános lskola pedagógusától- történelmi áttekintést hallhattunk az 56-os eseményekről.
Ezt követően Csáki Eszter - aki szintén az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa- hegedűjátékában gyönyörködhettünk. Zongorán Kósa Noémi tanárnő kísérte.
Ez alkalomból a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola tanulói készültek ünnepi műsor összeállítással. Felkészítőik: Szabadosné Bakos Magdolna, Joóné Fóris Mariann, Tajnai-Vincze Anita és Fedorné Németh Ivett tanárnők voltak.
Az ünnepség koszorúzással ért véget a Hősök terén lévő Emlékfalnál, ahol felhangzott Rosso: il Silenzió-ja Mátyás Róbertnek az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusának előadásában.
Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár

HIRDETMÉNY!
2017. október 25.

Tájékoztatás neonikotinoid készítménnyel kezelt repce elvetéséről
További részletek letölthetők pdf*
Tájékoztatás szükséghelyzeti engedéllyel rendelkező rovarölő csávázószerrel kezelt repce elvetéséről
További részletek letölthetők pdf*

MEGHÍVÓ
2017. október 13.


MEGHÍVÓ
2017. október 13.


HIRDETMÉNY!
2017. október 10.

Legeltetési tilalom és ebzárlat elrendelése!
További részletek letölthetők pdf*

Emlékeztünk....
2017. október 10.

A 13 aradi vértanú kivégzésének emlékére ünnepi megemlékezésre gyűltünk össze a szendrői Református Templomban.
A Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár által szervezett rendezvény ünnepi istentisztelettel vette kezdetét Benke András református tiszteletes úr és Ferencz Károly római katolikus esperes-plébános úr közbenjárásával.
Ünnepi beszédet mondott Riz Gábor miniszteri biztos, térségünk országgyűlési képviselője.
A Szendrői Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak Virág Csabának és Mátyás Róbertnek előadásában hallhattunk egy duettet, majd nagyon szép ünnepi műsor összeállítással készültek a Szendrői Református Általános Iskola diákjai. Felkészítő tanáraik Tomoriné Szakáll Marietta és Kujan Szabolcs voltak.
A megemlékezés a koszorúk és mécsesek elhelyezésével ért véget a templomkertben lévő kopjafánál, ahol felhangzott Rosso: il Silenzio c. műve Mátyás Róbert előadásában.

HIRDETMÉNY!
2017. szeptember 28.

FELHÍVÁS!
VESZETTSÉG ELLENI VÉDEKEZÉS
A HELYI VAKCINÁZÁSI KAMPÁNY IDŐTARTAMA: 2017. október 4-9-ig.

További részletek letölthetők pdf*

Október 6. ünnepi megemlékezés
2017. október 02.

A képre kattintva a plakát további részletei is letölthetők!

V. SZENDRŐI GAZDANAP - I. Bódva-völgyi Vadásznap
2017. szeptember 27.


A hagyományoknak megfelelően szeptember 23-án megrendezésre került az V. Szendrői Gazdanap, mely idén első alkalommal az I. Bódva-völgye Vadásznappal egészült ki 10 vadásztársaság részvételével.
Az eső sem szegte kedvét annak a 32 főzőcsapatnak, akik beneveztek a két kategóriában (vadételek és egyéb ételek) meghirdetett főzőversenyre.
A süteménysütő versenyre 16-an készítettek finom és mutatós süteményeket, melyek őszi gyümölcsökből, termésekből készültek.
Rendezvényünk a már hagyományos traktoros felvonulással vette kezdetét.
Az ökumenikus szertartással egybekötött ünnepélyes megnyitón Riz Gábor miniszteri biztos, térségünk országgyűlési képviselője köszöntötte a résztvevőket, majd a B.-A.-Z. Megyei Vadászkamara Hubertusz Kereszt díjat adott át a vadásztársaságok által érdemesnek tartott vadászok részére, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Megyei Szervezete pedig a 2017.évben Szendrő és térségében végzett példamutató, sikeres munkáért járó díjat adott át.
Gazdag kulturális programok várták a résztvevőket, mely mindenki számára kellemes szórakozást nyújtott.
A vadásztársaságok trófea kiállításait is megtekinthették a résztvevők, melyek közül a legmutatósabbat a rendezvény fővédnöke Dr. Nagy István Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára díjazta.
Köszönet illeti a gazda-és vadásznap előkészületeiben, lebonyolításában közreműködőket valamint a fellépőket, szakmai kiállítókat, hiszen a közös munka a siker alapja.
Külön köszönet azoknak a támogatóknak, akik anyagi hozzájárulásuk révén segítettek abban, hogy rendezvényünket színvonalasabb programokkal színesíthessük.

RENDEZVÉNY HÍVOGATÓ!
MINDENKIT NAGY-NAGY SZERETETTEL VÁRUNK!

A képre kattintva a plakát nagyobban is letölthető!

MAGYAR DAL NAPJA 2017. szeptember 8.
2017. szeptember 13.

A Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár a Magyar Dal Napja alkalmából szeptember 8-án második alkalommal rendezte meg a Bódva-és Sajómenti települések Népdalköreinek és Kórusainak Találkozóját a Strandréten.
Örömmel vettük, hogy a tavalyi rendezvényünkhöz hasonlóan, idén is 15 település népdalköre vett részt ezen eseményen: -Borsodszirák, Bódvaszilas, Edelény, Hídvégardó, Homrogd, Kurityán, Múcsony, Rudabánya, Sajóbábony, Sajóvámos, Sajósenye, Sajószentpéter, Szirmabesenyő, Szögliget, Szendrő-.
A találkozót Tomorszki István, városunk polgármestere nyitotta meg, majd a Szendrői Népdalkör „Szendre báró balladájával” köszöntötte a résztvevőket. Furulyán közreműködött Virág Csaba, az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusa.
Ezt követően Tomori Mira, a Református Általános Iskola 3. osztályos kisdiákja egy népdalcsokorral ajándékozta meg a kedves közönséget.
A 15 népdalkör műsorszáma után Kisidáné Gríger Ildikó, a Szendrői Népdalkör vezetője is üdvözölte a résztvevőket.
Zárásként Tomorszki István polgármester úr és Liptákné Spisák Beáta a Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár igazgatója emléklappal és ajándékkal köszönte meg a résztvevőknek, hogy idén is elfogadták meghívásunkat.
A rendezvény egy közös vacsora elfogyasztásával és jó hangulatú nótázással ért véget.
Igazán jó érzéssel töltött el mindnyájunkat, hogy a népdal szeretete, annak ápolása és tovább éltetése mind a mai napig fontos feladat.
Jó emberek társaságában öröm volt eltölteni ezt a délutánt.
Köszönet mindazoknak, akik hatékonyan közreműködtek ebben.

MAGYAR DAL NAPJA 2017. szeptember 8. 16.00
2017. augusztus 24.

A képre kattintva a plakát további részletei is letölthetők!

ELLENŐRZÉSI ÜTEMTERV!
2017. augusztus 29.

SZENDRŐI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE, MINT 1. FOKÚ KERESKEDELMI ÉS IPARHATÓSÁG 2017. ÉVI HATÓSÁGI ELLENŐRZÉSI TERV
További részletek letölthetők pdf*

EMLÉKEZTÜNK....
2017. augusztus 21.

2017. augusztus 19-én a Római Katolikus Templomban tartottuk Államalapításunk és az új kenyér tiszteletére rendezett ünnepi megemlékezésünket. Az ünnepség ökumenikus szentmisével vette kezdetét. Ezt követően ünnepi beszédet mondott Riz Gábor országgyűlési képviselő, az új kenyeret megszegte Tomorszki István polgármester úr.Zárásként Csősz Áron előadásában Tűz Tamás: Szent
István király c. versét hallhatták az ünnepség résztvevői.

MEGHÍVÓ
2017. augusztus 10.

A képre kattintva a meghívó további részletei is letölthetők!

TOBORZÁS!
2017. július 19.
IRÁNY A SEREG!
Jelentkezz Önkéntes Területvédelmi Tartalékosnak!

A jelentkezés menete

További részletek letölthetők pdf*


XXI. SZENDRŐI VÁROSNAP
2017. július 04.

Szendrő Város Önkormányzata ünnepi megemlékezést tartott várossá válásának évfordulója alkalmából.
Június 30-án ünnepi Képviselő-testületi üléssel vette kezdetét az ünnepség.
Ez alkalomból Andrejkó Gyuláné gyémántdiplomás nyugdíjas óvodapedagógust valamint Motkó Barnabás aranydiplomás nyugdíjas pedagógust köszöntötte Tomorszki István polgármester úr és elismerő szavai mellett átadta az elismerő okleveleket.
Szendrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyugdíjba vonulásuk alkalmából oklevelet adott át

 • Musinszki Erikának 41 éven át,
 • Kovács Lajosnénak 36 éven át,
 • Szemán Attilának 32 éven át,
 • Móth Andrásnénak 28 éven át,
 • Szilágyi Jánosnénak 24 éven át
 • Horkai Lászlónak pedig 15 éven át végzett áldozatos és példaértékű munkájukért.

JÚLIUS 1-jén este az I LOVE RETRO PARTY sztárjai szórakoztatták a résztvevőket a Strandréten és mindenki számára jó hangulatot varázsoltak a 90-es évek kedvencei !


XXI. SZENDRŐI VÁROSNAPOK 2017.06.30-07.01.
2017. június 20.

A képekre kattintva azok nagyobban is letölthetők!


Meghívó /letölthető pdf*
2017. június 28.

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete
2017. június 30. napján (péntek) 13.00 órai kezdettel
ünnepi testületi ülést tart,
melyre tisztelettel meghívom.
Az ülés helye:

Közösségi Ház Díszterme Szendrő, Fő út 16.

Napirend:

1. A várossá válás XXI. évfordulójáról való megemlékezés
előadó: Tomorszky István polgármester
2. Elismerő oklevelek átadása
előadó: Tomorszky István polgármester
Szendrő, 2017. június 16.

Tomorszky István
polgármester

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA
2017. június 26.

A Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár is csatlakozott az országosan meghirdetett Múzeumok Éjszakája elnevezésű programhoz, mely Szendrőben 2017. június 24-én került megrendezésre.
Célunk, hogy minél többen ismerjék meg városunk kiállítóhelyeit, értékeit.
A Strandrétről indult a barangolás a Kincses Ház, az Iskolatörténeti kiállítás valamint az Amerikás Ház-Pedellus Ház megtekintésére. Mindegyik kiállítóhelyen feladat is „akadt”, mégpedig totót töltöttek ki a résztvevők. A kellemes esti séta után a Strandrétre visszaérve bizony mindenkinek jólesett a zsíros kenyér teával, majd nem maradt más hátra, mint a sorsolás. A sorsolásban azok vehettek részt, akik mindhárom helyszínen hibátlanul töltötték ki a totót. A nyeremény pedig egy értékes kerékpár utalvány volt, melyet Szabóné Novák Edit nyert !
Nagy öröm volt számunkra, hogy a kiállítóhelyeink megismerésére idén is volt érdeklődés.

RETRO PARTY
2017. június 08.

A képre kattintva a program további részletei is olvashatók!

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA
2017. június 12.

A képre kattintva a program további részletei is olvashatók!

ERDÉLYI UTAKON
2017. június 15.


ERDÉLYI UTAKON
A ”Határtalanul” program keretében iskolánk, a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola tanulói és tanárai Erdélyben kirándultak 2017. május 5-8-ig. Utunk során megismerkedtünk Nagyvárad nevezetességeivel, majd Máriaradna érintésével Nagyszalontára érkeztünk. Arany János születésének 200. évfordulója kapcsán rendhagyó irodalomórát tartottunk a Csonka toronyban. Felkerestük a költő emlékházát és megkoszorúztuk a szobrát. A gyermekotthonban volt a szállásunk, ahol az ott lakó gyerekekkel játszottunk, sportoltunk. Jártunk Marosillyén, ahol Bethlen Gábor fejedelem szülőházában rendhagyó történelemórán vettünk részt. Aradon megkoszorúztuk a vértanúk emlékművét, tisztelettel fejet hajtottunk előttük. Déván a szépen felújított kollégiumban laktunk, a vár tövében. A várba telekabinnal mentünk fel és bejártuk a nevezetes hely minden zegét-zugát. A kollégium diákjai megismertettek bennünket ottani életükkel, hagyományaikkal. Együtt játékos vetélkedőt szerveztünk a kivilágított szökőkútnál. Sokan barátokra leltek. Másnap Vajdahunyad várát „vettük be”. Térkép segítségével kerestük meg a vár kijelölt pontjait, miközben korabeli zenét hallgattunk (a lovagteremből). Gyulafehérváron is barangoltunk. A székesegyházban koszorút helyeztünk el a Hunyadiak síremlékén. Láttuk a tordai hasadékot. A sóbányában ámulattal jártuk végig a bánya folyosóit, termeit. Varázslatos helyeken jártunk és erőt merítettünk az erdélyi emberek életszeretetéből, humorából, egymás iránti tiszteletéből, emberségéből. Sok új ismerettel gazdagodva, csodás élményekkel telve tértünk haza.

TÁJÉKOZTATÓ ÁRAMSZÜNETRŐL/2017.06.22.09.30.-13.30.
2017. június 09.

ÉRTESÍTÉS ÁRAMSZOLGÁLTATÁS SZÜNETELTETÉSRŐL
További részletek letölthetők pdf*»

TÁJÉKOZTATÓ ÁRAMSZÜNETRŐL/2017.06.27.09.30.-13.30.
2017. június 14.

ÉRTESÍTÉS ÁRAMSZOLGÁLTATÁS SZÜNETELTETÉSRŐL
További részletek letölthetők pdf*»

Meghívó
2017. június 12.

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép védelemmel összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 10/2017. (V.26.) önkormányzati rendeletre tekintettel 2017. június 14. napján 16.00 órai kezdettel lakossági fórumot tart, melyre tisztelettel meghívom.
A fórum helye:
Közösségi Ház Díszterme Szendrő, Fő utca 16.
Meghívó letölthető pdf*


Meghívó
2017. június 12.

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. június 14. napján 14.00 órai kezdettel nyilvános ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.
Az ülés helye:
Közösségi Ház Díszterme Szendrő, Fő utca 16.
Meghívó letölthető pdf*


TÁJÉKOZTATÓ!
2017. június 02.

Tájékoztató a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítésének megkezdéséről
További részletek letölthetők pdf*»

Hirdetmény!
2017. március 16.

Hirdetmény általános iskolai beíratkozásról!
További részletek letölthetők pdf*»

EZER LÁMPÁS ÉJSZAKÁJA
2017. május 29.


2017. május 27-én a Strandréten került megrendezésre az Ezer lámpás éjszakája rendezvényünk. A programok összeállításakor legfontosabb szempont volt, hogy a gyermekek jól érezzék magukat, megtalálják a számukra legmegfelelőbb elfoglaltságot.
Igazán jó hangulatú, kellemes délutánt tölthettünk el ezen a napon és öröm volt számunkra,
hogy nagyon sokan voltak részesei ezen rendezvénynek.
Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak a fellépőknek, közreműködőknek, segítőknek, akik a
rendezvényünk sikeres lebonyolításában részt vettek, ezáltal színesítették a gazdag programkínálatot.
Liptákné Spisák Beáta
igazgató

EZER LÁMPÁS ÉJSZAKÁJA
2017. május 10.

A képre kattintva a program további részletei is olvashatók!

A Szendrői Százszorszépek ismét megvédték a bajnoki címüket!
2017. május 17..

2017. május 12-14. között került megrendezésre a Szendrői Százszorszép Mazsorett Csoport és a Magyar Mazsorett Szövetség szervezésében a XVII. Magyar Mazsorett Bajnokság a Don Bosco Sportcsarnokban Kazincbarcikán.
Lányaink kiválóan szerepeltek, ismét nagy büszkeség öntheti el szívünket!!!!!!

 • Junior bot mini 1.hely
 • Junior mix mini 1.hely
 • Junior bot team 1. hely
Senior mix mini 1.hely, ismét megvédve magyar bajnoki címünket, immár a harmadik alkalommal!
Négy Magyar Bajnoki cím!!

És a további szép eredményeink:

 • Junior bot solo 4. és 7. hely
 • Junior bot duo 2. hely
 • Senior bot duo 3.hely
 • Senior pom trio 2.hely
 • Senior bot mini 3.hely
 • Senior pom mini 4.hely
 • Senior pom solo 6.hely
 • Junior mix team 2.hely

A junior csapatunk ezennel búcsúzik a korosztálytól, hiszen jövőre már sok lesz az "öreglány", így seniorban folytatják a munkát !
Új célok, új álmok, új felállás!
Gratulálunk a lányoknak a szép sikerekhez és felkészítőiknek – Kerekes Katinkának és Kerekes Lillának - a kitartó és lelkiismeretes munkájukhoz!!!
Ezúton is köszöntet mondunk a szülői gárdának az önzetlen, mindenre kiterjedő áldozatos munkájukért!!!

Szép volt Szendrő!
Szép volt Százszorszép!


TÁJÉKOZTATÁS!
2017. április 21.

Tájékoztatjuk Kedves Ügyfeleinket, hogy a Szendrői Közös Önkormányzati Hivatal hátsó udvara munkálatok miatt 2017. július 21-ig zárva tart!

Az Okmányiroda a hivatal főbejáratán keresztül közelíthető meg.
Szendrő, 2017.04.21

dr. Istenes Ibolya sk jegyző
Hivatalos dokumentum letölthető pdf*


Ismét versenyeztek a Százszorszépek!
2017. május 05.

Április 29-én Domaszéken került megrendezésre a III. Országos Majorette Bajnokság és Domaszék "Open" verseny, melyen a Százszorszép Majorette Csoport első alkalommal mérette meg magát. A lányok az erős mezőnyben is hozták a tőlük elvárt és megszokott kiváló eredményeket, melyek a következők:

 • Junior bot szolo 2. és 5.helyezés
 • Junior bot duo 2. helyezés
 • Junior bot mini 2. helyezés
 • Junior mix mini arany minősítés
 • Junior mix csapat kiemelt arany minősítés
 • Junior bot csapat 1. helyezés
 • Senior bot duo 2. helyezés
 • Senior pom trio 2. helyezés
 • Senior bot mini 4. helyezés
 • Senior pom mini arany minősítés
 • Senior mix mini kiemelt arany minősítés

Köszönet a felkészítőknek Kerekes Katinkának és Kerekes Lillának valamint a lelkes szülői gárdának!
A versenyek ezzel nem érnek véget, hiszen a Százszorszép Majorette Csoport a Magyar Majorette Szövetséggel együttműködve rendezi meg 2017. május 12-14. között a XVII. Magyar Majorette Bajnokságot, melynek helyszíne a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpont.
Minden érdeklődőt és szurkolót nagy-nagy szeretettel várunk !


Húsvéti díszek a szendrői főtéren
2017. április 11..

A Közművelődési Központ munkatársai újra igényesen elkészítették a város nyuszi párját és idén is felállítottuk a tojásfát, amelyre bárki, bátran tehet további tojásdíszeket.

Igazán hangulatos dísze lett a Főtérnek, amely kellemes ünnepi ráhangolódást sugall a városlakók és az itt átutazók számára.

Ezúton kívánok minden kedves olvasóknak Kellemes Húsvéti ünnepeket, a lányoknak sok vizet, a fiúknak annál is több hímes tojásokat intézményünk dolgozói nevében!

Liptákné Spisák Beáta igazgató


2017 Tavasz, siker - Százszorszép!
2017. .március 20.


A Százszorszép Majorette Csoport a Magyar Majorette Szövetség idei első versenyén vett részt Gyömrőn március 12-én.
A lányok most is, mint mindig hozták a tőlük elvárt magas színvonalat.

Eredmények:

 • Kurti Szabina - junior bot szolo 1.hely
 • Dányi Bodza - junior bot szolo 2.hely
 • Dányi Bodza - Kurti Szabina - junior bot duo arany minősítés
 • Balogh Eszter-Budai Beáta - senior bot duo 3.hely
 • Junior bot mini 3.hely
 • Senior bot mini 3.hely
 • Gergely Réka-Gál Noémi-Kirsch Nóra - senior pom trió 3.hely
 • Junior mix mini EZÜST minősítés
 • Senior mix mini 2.hely
 • Junior bot csapat összetett ARANY minősítés
Gratulálunk a lányoknak és természetesen a csoport felkészítőinek: Kerekes Katinkának és Kerekes Lillának !
Szép volt „Százszorszép” !

Emlékeztünk...
2017. március 14.

2017. március 14-én városi ünnepség keretében emlékeztünk meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról.
Az ünnepség helyszíne a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola Aulája volt.
Ünnepi beszédet mondott Riz Gábor miniszteri biztos, térségünk országgyűlési képviselője.
Az ünnepi műsor közreműködői voltak:
az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola növendékei:
Veres Viktor és Ádám Renátó
Tanáraik: Fogarasi Tamás és Virág Csaba
a Szendrői Református Általános Iskola néptánccsoportja
Götz Roland tanár úr felkészítésével
Tomori Mira, aki szintén a Szendrői Református Általános Iskola tanulója
Felkészítője az édesanyja: Tomoriné Szakáll Marietta
a Szendrői Apáczai Csere János Általános Iskola tanulói Bukovánszki Margit és Szabadosné Bakos Magdolna felkészítésével.
Az ünnepség a Református Templomkertben lévő kopjafánál zajló koszorúzással ért véget, ahol a résztvevők a kegyelet mécseseit helyezték el.
Gyászindulót játszottak az Ujj Viktor Géza Alapfokú Művészeti Iskola tanárai: Virág Csaba, Mátyás Róbert, Bakos Tibor, Regős Ádám


MEGHÍVÓ ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉSÜNKRE
2017. március 3.

A képre kattintva a teljes plakát letölthető»


FELHÍVÁS!
2017. március 10.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére Tovább »

Hirdetmény!
2017. február 23.

Hirdetmény 654301 kódszámú vadászterületre kérelmezett közös képviselő nyilvántartásba vételéről. Tovább »

EBÖSSZEÍRÁS 2017!
2017. február 20.

Tisztelt Ebtartók, Kutyatulajdonosok! Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdése rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel – három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez. További részletek letölthetők pdf*
EBÖSSZEÍRÓ ADATLAP – 2017 letölthető pdf*
NEMLEGES NYILATKOZAT letölthető pdf*

Meghívó
2016. február 13.

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. február 22-én 16.00 órai kezdettel KÖZMEGHALLGATÁST tart, melyre tisztelettel meghívom.
Az ülés helye:
Közösségi Ház Díszterme Szendrő, Fő utca 16.
a KÖZMEGHALLGATÁS témái: Meghívó letölthető pdf*


Meghívó
2016. február 06..

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. február 8. napján 14.00 órai kezdettel nyilvános ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.
Az ülés helye: Közösségi Ház Díszterme Szendrő, Fő utca 16.
Napirend
A 2017. évi költségvetési javaslat előterjesztése
előadó: Tomorszki István polgármester

A bizottságok 2017. I. félévi munkaterveinek bemutatása
előadó:Bizottságok elnökei
Beszámoló az átruházott hatáskörben hozott döntésekről
előadó: Tomorszki István polgármester
Nemzetiségi Önkormányzatokkal kötött megállapodások felülvizsgálata
előadó: dr. Istenes Ibolya jegyző
Indítványok, javaslatok
Szendrő, 2017. február 6.

Tomorszki István sk. polgármester
Előterjesztések
Megjegyzés:
A Szociális és Ügyrendi Bizottság valamint a Pénzügyi Bizottság 2017. február 7-én (kedden) 15.00 órai kezdettel tartja ülését - együttes ülés keretében - az Önkormányzati Hivatal Tanácskozó termében.


Meghívó
2016. január 20.

Szendrő Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. január 25-én 15.00 órai kezdettel rendkívüli nyilvános ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Meghívó letölthető pdf* Előterjesztések»


Meghívó
2017. január 20..

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, Galvács Község Önkormányzatának Képviselő-testülete, valamint Szuhogy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete2017. január 25én 14.00 órai kezdettel nyilvános ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Meghívó letölthető pdf* Előterjesztések»


Ünnepeltünk...
2017. január 23.

Január 23-án a Svájci – Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával, az ÉRV ZRT szakmai partnerségével megvalósult
„Természeti katasztrófák megelőzése és kezelése a Rakacai víztározónál” projekt ünnepélyes záró rendezvényére valamint a Kovács út 6.sz. alatt lévő
„A Bódva Völgy Természeti Kincsei” című állandó kiállítás épületének ünnepélyes átadására került sor A Magyar Kultúra Napja alkalmából.
A résztvevőket köszöntötte:
Tomorszki István polgármester úr,
• Dr. Korponai Gergő, a Miniszterelnökség Osztályvezetője,
• Peter Burkhard, Svájc Magyarországi Nagykövete

valamint
Riz Gábor térségünk Országgyűlési Képviselője.
Ezt követően Molnár Attila az ÉRV ZRT. műszaki igazgatója tájékoztatást adott a Rakacai Víztározónál megvalósult beruházás katasztrófa megelőzési jelentőségéről.
Az épület ünnepélyes átadása után az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai Szmoradné Tóth Erika, Borzsák Sára és Újvárosy Antal mutatta be a jelenlévőknek a kiállítást.


További hírek az achívumbanAdatkezelési Tájékoztató
IMPRESSZUM
© 2001-2022

SZENDRŐI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL
Postai cím: 3752 Szendrő, Hősök tere út 1.
Telefon: 06-48-560-506
E-mail: titkarsag@szendro.hu