Pályázatok
Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Látnivalók

Felső vár

A Felsővár Borsod-megye egyik legjelentősebb vára-erődítménye volt a 16-17. században. Az ásatások eredményeként a Felsővár (Szendrői vár) kapitányi épületének eredeti falazatának maradványait tárták fel és konzerválták.

Tovább

Vártörténeti kiállítás

Az egykori mozi épületéből kialakított látogatóközpontban a vár eredeti méreteit, bástyáinak és belső építményeinek elhelyezkedését installációkon és maketteken mutatják be. Bepillantást nyerhetünk Szendrő történetébe.

Tovább

Szend-Erőd élménypark

A belvárosi Strand réten épült élménypark a Felsővár külső falának eredeti alaprajzát követi, a vár kicsinyített másolata, modern építészeti megoldásokkal.

Tovább

Kékfestőház múzeum

A Kékfestőház Múzeumban található tárgyak bemutatják a hazánkban elterjedt kékfestő mesterség régi eszközanyagát.

Tovább

Kincses ház

Bemutatja a Bódva folyó mentén fellelhető építészeti értékeket valamint a növény-és élővilág ritka csodáit interaktív módon.

Tovább

Pedellus ház

A 20. sz. elején, de különösen a két világháború között Amerikába kivándorolt “amerikás magyaroknak” állít emléket a kiállítás.

Tovább

Stációkert

A katolikus templom szomszédságában került megépítésre a stációkert. A beruházás révén, a környezethez illő tér kialakítása Szendrő Város emblematikus helyszínévé vált.

Tovább

Tornamúzeum

2013. szeptember 27-én került átadásra a Tornamúzeum a volt ” Hadházy féle” házban, mely a Sportgaléria és Szabadidő Ház nevet viseli a továbbiakban.

Tovább

Iskolatörténeti kiállítás

Az Oktatástörténeti Gyűjtemény 1982-ben nyílt meg Szendrőben Dr. Demjén István által vezetett gyűjtőmunkával, melyet a Cserehát iskolatörténeti értékeiből válogattak össze.

Tovább

Református templom

A mohácsi vész után hazánkban is rohamosan terjedő reformáció már a XVI. sz. közepén elérte Szendrőt.

Tovább

Római katolikus templom

1635-ben épült az egykori ferences rendi kolostor és a hozzá tartozó zárdatemplom, melynek a tűzvész és a forradalom rongálásait kellett elszenvednie.

Tovább