PályázatokPályázatok
Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Erkélyjegy Csáky kastély

Kedves Barátaink, Ismerőseink, kedves Szendrő rajongók, kedves Nagyvilág!

Szendrő legszebb épületegyüttese a valamikori Csáky kastély, jelenleg a Közművelődési Központ és Könyvtár. Az épület a Vár maradványai mellett egyik szimbóluma városunknak, történelmünk, kultúránk szerves része, mely jelenlegi funkciójában a kultúra, a hagyományok ápolását végzi.

Sajnos az elmúlt évtizedek megviselték az épület állapotát, különösen igaz ez az emeleti erkélyre, mely beázása az alatta lévő két szoba leomlását okozta. Az erkély speciális építészeti megoldása – mely oly varázslatossá teszi – speciális megoldást kíván.

A jelenlegi felmérések szerint ezen speciális szigetelési munkálatok 1.193.000 Ft-ba kerülnének, mely összeg nem áll a Város rendelkezésére Ezért harcba hívok minden tenni akaró, Szendrőért rajongó állampolgárt, hogy az ERKÉLYJEGY megvásárlásával járuljon hozzá e nemes cél megvalósulásához. 

A jegy ára tetszőleges összegben utalható a Közművelődési Központ és Könyvtár 11734080-16677276-00000000 számú, OTP Banknál vezetett számlájára, a közleményben feltüntetve az adományozó nevét.

Az adományokkal nyilvánosan és részletesen számolunk el a beruházást követően.

Adományozóink vendégeink egy 5 órai teára, melyet a megújult erkélyen fogyasztunk el, gyönyörködve ebben a csodálatos, emblematikus épületben.

Köszönettel,
Báriné Kántor Magdolna
igazgató

…”Osztani magad: – hogy így sokasodjál;
kicsikhez hajolni: – hogy így magasodjál;
hallgatni őket, hogy tudd a világot;
róluk beszélni, ha szólsz a világhoz.
Széjjel szóródni – eső a homokra –
sivatagnyi reménytelen dologra
s ha nyár se lesz tőled – s a táj se zöldebb:
– kutakká gyűjt a mély: – soká isznak belőled!”…

Váci Mihály