PályázatokPályázatok
Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Assisi Szent Klára Római Katolikus Óvoda Szendrő

Assisi Szent Klára Római Katolikus Óvoda

Az óvoda bemutatása

Óvodánk a város zöld övezetében, csendes környezetben helyezkedik el. Épületünk jól megközelíthető, ugyanakkor, nagyobb forgalomtól mentes mellékutcában található. Óvodánk 7 csoporttal működik, amely 210 fő befogadására alkalmas.

Településünkön az óvodai nevelés régmúltra nyúlik vissza, hiszen már 1951-től folyamatos a 3-6 éves korú gyermekek nevelése, fejlesztése. E hosszú időszak alatt számos változás, fejlődés zajlott tevékenységünkben.

Assisi Szent Klára Római Katolikus Óvoda Szendrő

Számunkra, mégis a legkiemelkedőbb fordulat volt, amikor 2018. tavaszán Dr. Ternyák Csaba egri érsek azzal a szándékkal kereste meg városunk polgármesterét, hogy óvodánkat szívesen fogadná az Egri Főegyházmegye intézményeinek sorában.

Gondolatát örömmel üdvözöltük, s nevelőtestületünk, a szülői közösség és a képviselő – testület egybehangzó véleménye alapján 2019. szeptember 01-től új szellemiségben, római katolikus óvodaként kezdtük meg működésünket.

Intézményünk védőszentje Assisi Szent Klára, akinek életútja példaként szolgál mindannyiunk számára, hiszen közel 160 fő szociokulturálisan hátrányos helyzetű kisgyermekkel foglalkozunk.

Legfőbb elvünk az emberi és gyermeki értékek keresése, formálása, az Istenszeretet és embertársak szeretete, a társadalmi és vallási kultúra továbbvitele, természeti, társadalmi környezetünk megismerése és védelme, környezettudatos nevelés.

Felelősséggel tartozunk a teremtett világért! – „Minden általa és érte teremtetett.”

Mi óvodapedagógusok és segítőink különleges helyzetben vagyunk itt az óvodában, hiszen módunkban áll a saját életünkben megtapasztalt és megvalósított Isteni szeretetett a kisgyermekek lelkében elültetni, és így megalapozni a későbbi felnőtt, egészséges Istenképet.

Galéria

Kapcsolat

Assisi Szent Klára Római Katolikus Óvoda
3752 Szendrő, Bem utca 2/B
OM: 028851
Adószám: 19167202-1-05
48/560-563
sztklaraovoda@gmail.com