PályázatokPályázatok
Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Amerikás Ház

A 20. század elején, de különösen a két világháború között a lakosság nagy számban ment „Ámerikába”.

A szegénység, a megélhetés, a szerencse vadászat miatt 1890-től kezdődött meg a városból a tengeren túlra menetel. Sokan vissza is tértek, gazdagon vagy kevésbé gazdagon. Életmódjuk, életvitelük, gazdálkodásuk sokban éltért az itthonitól. Sokan meghaltak odakinn, sokan kinn maradtak, örökké hazavágyva.

Nekik állít emléket ez a kiállítás. Cél, hogy élményszerűen mutassuk be az Amerikába kivándorlók és az onnan visszatérők életét. A kiállítás a História-völgy egyik állomása, ezen projekt keretében jött létre. Óriás fotóhátterek, életnagyságú hajóhíd, útlevél készítő pult, fedett szabadtéri hely várja a látogatókat, ahol korhű képeslapkészítés teszi még érdekesebbé az itt eltöltött időt.

A fedett kinti rész alkalmas foglalkozások lebonyolítására, étkezésre, pihenésre. Előre jelzett igény szerint amerikai menüt fogyaszthatnak a látogatók, hotdog és coca cola szerepel a palettán.

Galéria

Kapcsolat

Amerikás Ház
Szendrő Fő út 37.

Előre történő bejelentkezés szezonban (május 01 – október 31) munkanapokon 8:00-16:00 óra között a 06/48/460-395 telefonszámon, valamint munkaidő után és ünnepnapokon a 06/70/885-9050 telefonszámon, illetve a kozmuvelodes@szendro.hu, email címen lehetséges.

A téli időszakban (november 01- április 30) a bemutatóhelyek zárva vannak!