PályázatokPályázatok
Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Pedellus ház Amerikás ház fejléc

Amerikás Ház

A 20. század elején, de különösen a két világháború között a lakosság nagy számban ment „Ámerikába”.

A szegénység, a megélhetés, a szerencse vadászat miatt 1890-től kezdődött meg a városból a tengeren túlra menetel. Sokan vissza is tértek, gazdagon vagy kevésbé gazdagon. Életmódjuk, életvitelük, gazdálkodásuk sokban éltért az itthonitól. Sokan meghaltak odakinn, sokan kinn maradtak, örökké hazavágyva.

Pedellus ház Amerikás ház

Nekik állít emléket ez a kiállítás. Cél, hogy élményszerűen mutassuk be az Amerikába kivándorlók és az onnan visszatérők életét. A kiállítás a História-völgy egyik állomása, ezen projekt keretében jött létre. Óriás fotóhátterek, életnagyságú hajóhíd, útlevél készítő pult, fedett szabadtéri hely várja a látogatókat, ahol korhű képeslapkészítés teszi még érdekesebbé az itt eltöltött időt.

A fedett kinti rész alkalmas foglalkozások lebonyolítására, étkezésre, pihenésre. Előre jelzett igény szerint amerikai menüt fogyaszthatnak a látogatók, hotdog és coca cola szerepel a palettán.

Galéria

Kapcsolat

Amerikás Ház
Szendrő Fő út 37.

Előre történő bejelentkezés szezonban (május 01 – október 31) munkanapokon 8:00-16:00 óra között a 06/48/460-395 telefonszámon, valamint munkaidő után és ünnepnapokon a 06/70/885-9050 telefonszámon, illetve a kozmuvelodes@szendro.hu, email címen lehetséges.

A téli időszakban (november 01- április 30) a bemutatóhelyek zárva vannak!