PályázatokPályázatok
Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tartalmas évet zárt a Szendrő Városi Sport Egyesület!

Tartalmas évet zárt a Szendrő Városi Sport Egyesület!

A Covid árnyékában eltelt évek után 2022-ben újra indult a legtöbb szakosztály munkája a szendrői sportegyesületben.

A Labdarúgó Szakosztály felnőtt csapata mellett az U19 korosztályban és három Bozsik korosztályban is részt vesz a bajnokságokon. A labdarúgó sportpálya is tovább fejlődött az évben: új korszerű kispadok és eredményjelző lett a pálya mellé telepítve, valamint a pályát szegélyező korlát is megújult a látvány csapatsport támogatásoknak köszönhetően.

Az Asztalitenisz Szakosztály csapatai a Nemzeti bajnokság NB3-as csoportjában, illetve a Megyei bajnokságban is részt vesznek. Az előző évben megnyert bajnoki cím után a csapatok tagjai idén is várakozáson felül teljesítenek.

A Természetjáró Szakosztály idén ismét meg tudta tartani a Vitézlő elnevezésű teljesítménytúráját májusban, ősszel pedig a Szendrő körül gyalogszerrel eseményt. Nyáron a hagyományos éjszakai túráján a Csereháti kerékpáros vándortáborba érkező Révész Máriusz államtitkár is részt vett. A természetjárók idén is karbantartották a Szendrő környéki turistautakat, több alkalommal tartottak túrakenuzási lehetőséget a Rakacai víztározón. Az év folyamán a testvértelepülési kapcsolatokat ápolva Torna településsel együtt szerveztek több szabadidős programot, közös kerékpározásokat, sport és kulturális eseményeket a 7 határ és Tekerj a zöldben programsorozatok keretében.

A Szendrői Sportegyesület idén először rendezett Honvédelmi Sportnapot is a nyár folyamán.

Az egyesület székhelyén lévő régi tűzoltószertár is új köntösbe bújt a Magyar Falu Program keretében elnyert támogatásból. Az épület állagmegóvásán túl vizesblokkok is kialakításra kerültek a felújítás során, hogy a sportkör által rendezett szabadidős események még színvonalasabbak lehessenek.