PályázatokPályázatok
Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Mozogj az egészségedért – Életmódprogramok az Edelényi kistérségben

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0039

A TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0039 számú, „Mozogj az egészségedért” – Életmódprogramok az Edelényi kistérségben című projekt 125.000.000 Ft támogatásban részesítette az Európai Unió és a Magyar Állam.

A projekt keretében kialakításra került a Szendrői Egészségfejlesztési Iroda a Rákóczi út 11 szám alatt. Az eszközbeszerzések és az épület felújítási munkák után az iroda teljes körűen felszerelve fogadja a klienseket.

Az iroda egyrészt a felszereltségének, másrészt a munkatársak empátiájának és szakmai hozzáértésének köszönhetően nagyon népszerű a lakosság körében. A kistérség több települése is igénybe veszi a szolgáltatásokat, kitelepüléseken szűrésekkel és prevenciós előadásokkal népszerűsítjük az egészséges életmódot.

Betegklubjaink nagyon népszerűek voltak, cukorbeteg és szívbeteg klubokat működtetünk Szendrőben és Szuhogyon.

6 alkalommal, a BAZ Megyei Kórházzal együttműködve szerveztünk a térségben 8 féle szűrési és tanácsadási lehetőséggel szűrőnapokat. Az iroda többször is otthont adott különféle szűréseknek, hasi ultrahang és csontritkulás szűréseket szerveztünk.

Az életmódváltást célzó tevékenységeink közül 2014 februárjában elindult az étrendi tanácsadás, a testmozgás tanácsadás, a sportklub 5 féle tevékenységekkel, szülőklub, alkohol klub, és a vegyes kríziscsoport.

Burn out tréninget biztosítottunk az önkormányzat és a Szociális Szolgáltató Központ dolgozóinak, két alkalommal szerveztünk szakmai konferenciát.